Ідеї

Флеш-картки: не така страшна англійська, як її малюють

7 Вересня 2017 4 376

Чи замислювались ви про те, наскільки легко мешканці Західної Європи спілкуються англійською? В який спосіб поповнюють словниковий запас? І головне, як їм це вдається?

Секрет далеко не в особливому складі повітря чи сірої речовини. Все набагато простіше – мотивація і методика. Ще зі школи батьки, вчителі, чи хтось іще, нас переконують, що вчити англійську важливо. Але чому? Австрійські, французькі чи бельгійські, до прикладу, школярі знають, що знання англійської – це синонім до більших можливостей. Нас лякають кількістю часів, змушують заучувати тексти й робити рукописні копії книжок. Ми знаємо, що London is the capital of Great Britain, але не знаємо, що з цим робити?!

Німецькі кіндери ще з минулого століття практикують навчання за допомогою флеш-карток і методики німецького вченого і журналіста Лайтнера. Бо швидко, зручно, ефективно. Картки допомагають збільшити словниковий запас і тренують пам’ять. Підказують потрібні слова в потрібних контекстах. Розвивають мислення й готові скласти компанію в транспорті чи нудній черзі. Інформація запам’ятовується, бо повторюється. Не раз в ніколи, а через відповідні часові проміжки: 5 секунд – 25 секунд – 2 хвилини – 10 хвилин – 1 година – 5 годин – 1 день – 5 днів – 25 днів – 4 місяці – 2 роки –… Така ось формула довічного запам’ятовування.

Картки – ніби два в одному: корисно й цікаво. З ними готуються до іспитів та грають в настільні ігри. Перевіряють знання й влаштовують змагання з друзями. З ними читають книги мовою оригіналу і більше подорожують. Без десятків правил, конспектів і нудних текстів вивчити мову можливо. Створивши суміш з мотивації й методики, виявляється, не така вже страшна англійська, як її малюють. Але, якщо вам бракує завзятості, то жодні картки, методики й практики не змусять легко заговорити.

Видавництво "English Student"

0 #