Виставка “Архітектура Ужгорода Австро-Угорської доби”

Відкриття відбудеться 2 червня о 17:00.

Пріквел до виставок "Міжвоєнна архітектура Ужгорода (1919-1939)", яка відкрилася в "Совиному гнізді" 15 жовтня, а подивитися її можна було протягом кількох місяців потому, та виставки-флешмобу "Врятувати Ужгород", яка відбудеться 1 червня о 13-й на Волошина.

Двоє відомих дослідників ужгородської спадщини – Олег Олашин та Ліна Дегтярьова, три місяці невтомних досліджень, сотні прочитаних статей на 4-х мовах, і все це для того, щоб розповісти вам найцікавіші подробиці про будівлі, а з ними і життя Ужгорода в кінці XIX – початку XX століття.

Перед відкриттям виставки – коротка лекція Олександри Сладкової, керівника відділу урбаністики ЛКП "Інститут просторового розвитку" зі Львова. Вона поділиться досвідом громадських проектів із захисту культурної спадщини і розповість, що робити, якщо ви бачите, що цю спадщину хтось руйнує.

Серію вуличних виставок проводить Мистецький центр "Кубло" (ГО «Асоціація сприяння освіті та культурі "ЛІК") у рамках проекту з актуалізації культурної спадщини "Ми місто". Міжнародний проект CHOICE (Cultural Heritage: Opportunity for Improving Civic Engagement – Культурна спадщина: можливості для покращення громадянської активності) відбувається за підтримки Європейської асоціації для місцевої демократії ALDA, проект фінансується Європейським Союзом.

0 #