Студентський конкурс живопису “Срібний мольберт”

З 9 по 14 жовтня 2017 року в Ужгороді відбудеться студентський конкурс з живопису "Срібний мольберт". Молодіжний мистецький захід, який уже втретє поспіль проходить на теренах Закарпаття, цього разу матиме статус відкритого – до участі в ньому запрошуються студенти не лише українських, але й закордонних вищих навчальних закладів. 

Авторитетне журі конкурсу оцінюватиме роботи учасників у трьох номінаціях: "Міський пейзаж", "Портрет" та "Імпровізація", журі визначатиме по три кращі роботи у кожній номінації. Призовий фонд за кожну кращу роботу становить 10 000 гривень. Крім дев’яти призерів в обов’язкових номінаціях, серед учасників визначатимуться лауреати спеціальних відзнак та премій від офіційних партнерів. Найвищою відзнакою конкурсу є Гран-прі від засновників культурно-мистецької фундації "Brovdi Art". Лауреатами Гран-прі можуть стати від 1 до 3 конкурсантів, які отримають гранти на подорож до одного з культурно-мистецьких центрів Європи (Більбао, Мадрид, Париж, Відень, Рим, Мюнхен та ін.) й відвідання всесвітньовідомих музеїв та галерей.

Підтримку та сприяння у проведенні заходу надають генеральні, інформаційні та інші офіційні партнери конкурсу. Зокрема, партнерами конкурсу є: куратор і мистецтвознавець Ігор Абрамович, Фонд Анатолія Криволапа, галерея Voloshyn Gallery, Інститут проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України, Фонд культурних ініціатив ArtHuss, фундація Stedley Art Foundation, нідерландська компанія Royal Talens, дизайн-студія Sergey Makhno Architects, Українська транспортна страхова компанія UTICO, культурно-мистецькі портали ArtsLooker, Chernozem, Cultprostir, Art Ukraine, готельний комплекс "УнгварЪскій", регіональні телеканали та радіостанції.

Заявки-анкети для участі у конкурсі приймаються з 1 по 24 вересня включно. Зареєструватись онлайн, а також отримати детальну інформацію про умови конкурсу можна на сайті molbert.brovdi.art.

0 #