Міжнародний фестиваль “Музика без кордонів”

З 20 по 30 квітня у Закарпатській обласній філармонії відбудеться 5-й Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів". У рамках заходу ужгородці та гості міста матимуть можливість відвідати п’ять оригінальних концертних програм.

Традиційно у фестивалі задіяні кращі творчі сили філармонії і цікаві виконавці та колективи з інших куточків України та закордоння. Зокрема, на відкритті фестивалю (20 квітня) вперше виступить уродженка Закарпаття, відома оперна співачка Георгіна фон Бенца (сопрано, Італія). 

Георгіна Бенца народилася в Берегові. Навчалася в Ужгородському державному музичному училищі, потім у Національній музичній академії України ім.П.І.Чайковського (тоді Київській консерваторії) та Музичній академії Ференца Ліста в Будапешті. Вперше виступила на великій сцені у Німеччині, була солісткою Баварської опери в Мюнхені, співпрацювала з багатьма всесвітньо відомими співаками, зокрема з Ренатою Скотто та Лучіано Паваротті. Географічний діапазон гастролей виконавиці охоплює Італію, Іспанію, Німеччину, Австрію, Фінляндію, Данію, Голландію, Ірландію, Швейцарію, Південну Америку, Бразилію, Канаду, Японію, Китай. Особливий успіх принесла співачці роль Аїди з однойменної опери Дж.Верді на сцені Римської опери. У минулому році наша землячка побувала у рідному Берегові, де взяла участь у благодійному концерті.

Не менш визначною є і постать Марко Де Просперіса. Був диригентом оперного театру в Граці (Австрія), де відзначився майстерними постановками опер "Аїда", "Ріголетто", "Травіата", "Паяци", "Сільська честь", "Тоска" та ін. Отримує багато запрошень як диригент і піаніст з різних куточків світу. Працював з такими видатними оперними зірками, як Пласідо Домінго, Рената Скотто, Франко Бонісольї, Лучано Паваротті, а також провідними оркестрами Німеччини, Угорщини, Іспанії, Латвії, Литви, Чехії, Словаччини, Польщі та ін.

Текст підготувала Таїсія Грись

0 #