Новини

Материнство, яке надихає: як мукачівка почала писати казки для сина, а зараз їх читає уся країна

22 Січня 2019 1 638

Рік тому Жанна Хома стала мамою і написала для свого маленького сина першу казку, а сьогодні їх вже майже 50 і їх читають малюкам батьки по всій країні.

– Коли ти почала писати казки? Що тебе надихнуло?

– Усе почалось з того, що одного прекрасного дня мій синочок Дарусик прокинувся о п’ятій ранку і зовсім не хотів спати. І як тільки я не вкладала його – нічого не виходило. За годину, нарешті, мені вдалось його заколисати, та мій сон так і не повернувся. Тоді я сіла біля колиски і написала свою першу казку, яка так і називається «Треба спати».

Пообіді, усе перечитавши, я наважилась опублікувати її у Facebook, де отримала багато схвальних відгуків від друзів та колег, а також від чоловіка, який і по сьогодні є моїм найсуворішим критиком.

Звісно ж, головним натхненником є Дарусик. Гадаю, що якби не він – нічого б цього і не було.

– Розкажи про головних героїв казок.

– Головними героями казок є мої діти: синочок Дарій та наш собака Міккі. Міккі з’явився задовго до того, як народився Дарусик. Тому він, неначе старший брат, допомагає малюку знайомитись зі світом. Саме таким і є його образ у казках:
мудрого, доброго та щирого кудлача. А ще він дуже вразливий…

Дарусику ж незабаром виповниться рік, і як справжній малюк, він дуже допитливий. Хоча сам він ще зовсім маленький, та в нього велике добре серце. І я щиро надіюсь, що саме таким він і виросте, читаючи мамині добрі казки.

– Як багато казок є наразі і де їх можна прочитати?

– За увесь цей час я написала з півсотні казок. І всі вони, звісно ж, про пригоди Дарчика та Міккі. Наразі їх друкують різні періодичні видання для дітей. Це розвивально-пізнавальний журнал «Золоте Левеня», всеукраїнський журнал для маленьких розумників «Малюк Котя», відомий часопис «Вечірня казка» та популярне дитяче видання «Карамельки», у якому наші казки виходять одразу двома мовами (українською та російською).

Крім того, я веду казковий блог у соцмережах Facebook та Instagram, де наші казки полюбило вже більш ніж тисяча читачів.

– Чи плануєш у підсумку видати власну книжку, в якій будуть тільки ваші казки?

– Кожен письменник мріє про власну книгу, і я не виняток. Адже для мене це не просто казки – це теплі історії про справжніх героїв, на які мене щодня надихають мої малята.
Наразі я шукаю ілюстратора та видавництво, яких би зацікавила наша пропозиція. Вірю, що моя мрія здійсниться і на полицях книжкових крамниць уже скоро з`явиться невеличка, але дуже добра та світла книжечка під назвою «Маленькі історії Дарчика та Міккі».

Varosh

0 #