Новини

Фільм закарпатця В’ячеслава Бігуна “Серце мами Гонгадзе” претендує на “Золоту дзиґу”

29 Січня 2018 1 033

Фільм В’ячеслава Бігуна "Серце мами Гонгадзе" відібрано на український Оскар – Національну кінопремію Української кіноакадемії "Золоту Дзиґу". Стрічка про Лесю Гонгадзе пройшов селекцію з-поміж 77 фільмів у категорії "документальні повнометражні фільмі".

"Серце мами Гонгадзе" — унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе про велику українську любов, у якій вона відверто оповідає про інтимні та надихаючі моменти своєї долі. Стрічку, яку зафільмовано в Україні, Грузії, Естонії та Франції, підсилює авторська музика композитора В. Гронського, пісні "Така як ти" Св. Вакарчука, "Сакартвело" Т. Гвердцителі, "Пісня про Львів" В. Самайди. Фільм – фаворит патріотичних фестивалів, його допрем’єрно демонстрували в Таллінні та Парижі.

Цьогоріч статуетка "Золота Дзиґа" вручатиметься 20 квітня у 18 номінаціях. А "Приз глядацьких симпатій" присуджуватиметься за результатами голосування глядачів.

Матеріали фільму "Серце мами Гонгадзе" доступні в мережі, як і кадри, афіша та рецензії.


В’ячеслав Бігун — кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Навчався й працював у провідних університетах і установах світу (Львівський університет ім. Ів. Франка, Гейдельберг, Сорбонна та ін.), юристом — в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва. Автор більше 500 публікацій, близько 20 фільмів, які удостоєно більше 30 нагородами. Чи не перший український кінорежисер-мільйонер за кількістю онлайн-переглядів (бл. 3,5 млн). Неодноразово відзначався і за активну популяризацію українського кіно.


Читайте також:

0 #