Новини

Аура Академіка: новий студентський простір в УжНУ

16 Березня 2019 1 037

Незабаром УжНУ відкриється новий студентський простір, який об’єднає студентів та молодь усіх факультетів університету. Більше про нього дізнаємося від його кураторів – Ірини, Мирослави та Ярини.

– Розкажіть трохи про сам центр. Яка його мета?

– Аура Академіка – це студентський простір, який об’єднує студентів та молодь усіх факультетів нашого університету. Це те місце, де можна втілити свої ідеї, розвиватися, слухаючи ідеї інших, брати участь у створенні своїх власних проектів, бути у вирі цікавих подій, просто спілкуватися і відпочивати. Це місце, де тебе обов’язково почують і чекають, адже тут знайдуться твої однодумці.

– Як виникла ідея створення центру?

– Усе почалося з участі трьох членів нашої команди Ірини Микулин, Мирослави Попович та Ярини Кущинець у програмі Британської ради “Student Action”, яка була спрямована на розвиток лідерських компетенцій її учасників. Одним із завдань було написання есе про проект, який би ми хотіли впровадити в нашому університеті. Для створення власної ідеї ми переглянули сайти багатьох крутих університетів України та студентських організацій. Хотілося знайти те, чого немає у нас, і зробити ще крутіше. Адже наші студенти заслуговують на найкраще. Нашу увагу привернула ідея створення студентського простору. Подібні проекти вже реалізовані в кількох університетах в Україні.

– Коли ви його відкрили?

– Офіційного відкриття простору ще не відбулося. Проте багато вже зроблено. У першу чергу ми зареєстрували ГО «Аура Академіка», що дозволяє нам брати участь у різноманітних грантах, які необхідні для фінансування майбутніх студентських проектів.

Потрібно сказати, що наша ідея знайшла підтримку і схвалення серед студентів багатьох факультетів та у керівництва нашого університету, зокрема проректорів Лендєл М. О. та Король І. В. Наразі вже сформована команда із активних й ініціативних студентів, які сповнені ідей та бажання якісно змінити студентське життя та навчання у нашому університеті.

Університет уже надав нам приміщення та взяв зобов’язання профінансувати необхідні ремонтні роботи. До речі, минулого тижня вже розпочався ремонт нашого. Ще одним кроком на шляху до реалізації нашого проекту стало отримання гранту від Британської Ради на закупівлю меблів.

Також постійно триває пошук партнерів для майбутніх проектів серед організацій, підприємств нашого краю. З нами вже співпрацюють Ужгородська міська рада, Арагві, GrowUp Agency, ТОВ” Ядзакі”. Ми також налагоджуємо співпрацю з студентськими організаціями, які вже діють в університеті, зокрема, органами студентського самоврядування, НТСА «УжНУ» – адже цільова аудиторія в нас одна.

– Яка ваша головна мета, задача?

– Головною метою проекту є створення студентської платформи, де студенти будуть мати змогу генерувати, обговорювати і втілювати власні ініціативи, проводити круті заходи, спрямовані на розвиток особистих і професійних вмінь, без яких неможливе успішне життя в сучасному світі.

– Які події вже відбулися і які будуть відбуватися?

– Незважаючи на те, що ми ще не маємо змоги працювати у своєму власному приміщенні, нам вдалося вже розпочати діяльність мовних клубів – англійського, французького та німецького – з носіями цих мов. Англійський та французький клуби діють на регулярній основі. Тому у великої частини студентів склалося хибне враження, що Аура Академіка – це тільки мовні клуби. Насправді у нас уже відбуваються і заплановані різноманітні події. У межах співпраці з Закарпатською Молодіжною Радою, Ужгородською міською радою та мультидисциплінарним міжнародним фестивалем ГогольFest була проведена надзвичайно цікава зустріч із директором фестивалю Максимом Демським.

А також спільно з «Клуб активної громади» ми провели захід «Готуємось до виборів, думаючи», де молодь могла навчитися, як не загубитися в передвиборчій агітації та зробити правильний вибір. На кінець березня запланована серія заходів «Майстерня стартапів» за підтримки GrowUp Agency, де ми будемо вчитися, як відкрити успішний власний бізнес.

Усі ці події стали можливими завдяки співпраці з керівництвом університету та студентами-угорцями, які тимчасово надають нам своє приміщення. Крім цього, на стадії розробки перебувають кілька надзвичайно цікавих і зовсім нових розважальних заходів, які будуть незабаром анонсовані.

0 #