Мода - Архів

Колекція Lili Bratus: Закарпаття, що побувало у Канаді

21 Вересня 2016 4 116

Презентуємо фото з капсульно колекції дизайнера Лілії Братусь, яка представляла регіон Закарпаття у Торонто на шоу-показі українських дизайнерів "Найулюбленіша".

Показ відбувся цими вихідними у рамках 20-го, ювілейного Bloor West Village Toronto Ukrainian Festival – найбільшого фестивалю у Північний Америці, присвяченого українській культурі.

– Джерело натхнення колекції – характер закарпатської жінки-горянки. Адже гірська жінка – особлива; як ніхто інший, вона вміє жити в гармонії з природою та собою. Сильна, незалежна та цілеспрямована, вона водночас є дуже жіночною, чуттєвою. Це жінка з характером та власним стилем, відкрита до життя та людей. Але сама вона – не для кожного.

Я вірю, що сутність етно сьогодні – не просто у відтворенні одягу з минулого, а у вмінні підключатися до сили роду. Тому у цій капсульній колекції я сміливо і вільно інтерпретую гугуцульський, лемківський та бойківський костюми, використовуючи сучані тканини і авторські прикраси.

Закарпаття для мене є безкінечним джерелом натхнення. Я продовжую працювати над цією колекцією, поглиблюючись у вивчення традиційного костюму рідного краю і стилізуючи найцікавіші деталі, – розповідає Лілія Братусь.

Кожен образ є сучасним та придатним для використання в сучасному сьогоденні. Всі речі виготовлені з якісних натуральних тканин з врахуванням основних модних та кольорових тенденцій сезону осінь-зима 2016-17.

У колекції представлені: короткий вовняний жупан, оздоблений натуральним хутром та ручною вишивкою за принципом оздоблення гуцульського кептаря, спідниця традиційного крою з оздобленим широкою тасьмою низом; довга сукня трапецевидного крою зі штучної шкіри, доповнена осучасненим сердаком та шкіряним намистом; реставрована автентична вишиванка з надзвичайно мілкою та тонкою вишивкою хрестиком та гладдю шовковими нитками, доповнена спідницею в асиметричні складки, стилізований шкіряний гердан у формі нашийника; лляна довга сукня з ручною вишивкою; жаккардова довга сукня в яскравих червоних тонах та шкіряний гердан.

Varosh

0 #