Мода - Архів

Атмосферний Instagram закарпатських хендмейкерів: 7 профілів, які надихають

23 Грудня 2018 2 937

Любите затишні акаунти в Instagram? Коли гармонія кольору, акцентів і текстів. Коли у профілі є певна історія, щирість і естетика, а головно – життя. Instagram є острівком для самовираження, і у закарпатському сегменті цієї соцмережі є унікальні сторінки маленьких локальних брендів. Тож ми зробили невеличку добірку натхненних акаунтів.

Ми звернули увагу на профілі місцевих художників, дизайнерів, хендмейкерів, котрі розвивають власну справу й креативно показують її в Instagram. Це ті сторінки, де нема нав’язливого заклику “купи”, це радше екран, що показує якісну й наполегливу працю з любов’ю. Такі акаунти стають навіть книжкою, історією з життя, за якою цікаво спостерігати з філіжанкою кави.

Це перша підбірка красивих сторінок маленьких творчих брендів з різних сфер. Далі буде.


Yaskrava

@yaskrava_showroom

Легка й світла сторінка дизайнерки одягу Ярослави Бережнюк, авторки бренду “Yaskrava”. Її Instagram є напрочуд природним, як і її повітряні сукні з натуральних матеріалів. У кадрі – тендітні дівчата у світлих сукнях на тлі Ужгорода, гірських краєвидів, моря й скандинавських та loft-інтер’єрів. А ще тут закохані пари у відео, сяючі наречені й багато квітів, зелені, що контрастують з пастельними відтінками профілю.

Зазирніть до Яскравої – тут своєрідний Прованс, “епізоди” з доброго старого кіно й концентрація стилю.


EmbroideryPortrait

@embroidery.portrait.art

За квадратними віконцями цієї сторінки – Ван Гог, Жак-Ів Кусто, Софі Лорен, Марлон Брандо, П’єр Рішар, Мік Джаггер, Боб Ділан, Девід Бові, Бйорк, Дебора Гері, Том Йорк, Едді Веддер. А подеколи – сюжети з відомих картин, птахи й пазли природи. Ці образи втілені у тонкій вишивці Наталії Фурлетової.

Рух ліній створює неповторну емоцію, ми бачимо відомих особистостей з іншого ракурсу, в інтерпретації Наталії. Фото в Instagram показують етапи створення портретів: від першого руху голки до повноцінної картини у вінтажній рамці в просторах імпровізованої майстерні дівчини або ж у затишному інтер’єрі будинку, куди помандрувала ця вишивка.

Зазирніть до Наталії, бо тут тепло й кропітка праця, а відомі митці набувають нового характеру.


oZhina

@ozhina_lingerie

Ажур, оксамит, квіти 3D, спокусливість і естетика. Ніжність і грайливий настрій у профілі oZhina – бренду авторської білизни ручної роботи від Тетяни Блецки. У фокусі – гарні й такі різні дівчата, гра тіней, синтез текстур і фактур, квіти, насиченість білого з кольоровим вкрапленням, а ще кава, книги й коти.

Історію фото розкривають направду “дівочі” тексти, що надихають щодня бути красивими і яскравими. Цей профіль немов нагадує: краса у деталях. Навіть, якщо вони сховалися під одягом.

Зазирніть до Ожини, адже вона показує авторську працю, стиль, який починається з душі, а також професійні фото зі змістом.


AMELI

@amelicosmetics

Цей профіль – оазис – з апетитними пуделками натуральної косметики у візерунку квітів, фруктів й зелені. Марина Бабич виготовляє натуральну косметику, фотографує і пише тексти для своєї сторінки. Світлини випромінюють тепло, а кожна історія оповідає про природні дари, з яких твориться органічна косметика.

У кадрі з’являється і світла майстерня, гірські пейзажі, книги і Марина, сповнена любові до своєї справи.

Зазирніть до Амелі, адже її Instagram повертає до вічних цінностей – єднання з природою, slow living і маленьких жіночих радощів у щоденній рутині.


Natura Ceramica

@naturaceramica

Коли посуд – витончене мистецтво. Незвичні форми, симбіоз текстур, природні матеріали. Відчуття, немов кожна річ є стрімкою імпровізацією на одному диханні і водночас продумана до останнього штриха. Це творчість Андрія та Олесі Возницьких, вони займаються авторською керамікою та декором.

Глина є наскрізь живою, відтак кожен виріб створений природою й умілими руками. Instagram передає цю енергетику: грою світла і тіней, естетикою контрастів, фактурними поверхнями.

Зазирніть на цю сторінку. Профіль вібрує затишною буденністю з емоціями яскравого унікального посуду.


SPORE

@spore_lab

Прикраси – з мотивами природи, кожна – неначе створена з певної пори року і для певної пори року. Ця сторінка сповнена настроєм Бохо, натуральними матеріалами, шумом вітру і спокоєм гір. Тут нема банальних фото прикрас, авторка Катерина Кольченко фотографує свої вироби на тлі фактури дерева, в обіймах польових квітів і атмосферних книг, на тендітній дівочій шиї й навіть на фруктах. Світлини супроводжуються теплими текстами, які надихають насолоджуватися кожним днем, знаходити спокій у буденних речах.

Творчість SPORE має філософію slow fashion, яка сформувалася з концепції slow living. Чому? Бо в пріоритеті – процес і деталі, коли фокусуєшся на моменті створення роботи, перебуваєш у стані “тут і зараз”.

Зазирніть у цей акаунт, аби побачити неповторний погляд на створення жіночих аксесуарів, про які розповідають фото зі змістом і тексти з душею.


Povna banka

@povnabanka

Енергія природи у баночці. У цьому Інтернет-просторі є неймовірно смачно, адже у ньому знайдете домашні натуральні й неймовірно красиві ласощі й трав’яні збори. Авторські композиції з меду, кульбаби, малини, брусниці, чорниці, м’яти, помаранчу надійно сховалися у скло та крафт. Povna banka насичена кольорами природи, домашнім затишком, тут справді Hygge. Засновниця бренду – Олена Жук, яка творить з командою. Її душа – і в Instagram-сторінці, що розповідає не тільки про незвичні поєднання у варенні, а й про діток, кошенят, бджілок, природу, подорожі, сніданки, ранкові прогулянки. Дуже щирий і сонячний акаунт!

Зазирніть у Повну банку, бо ж вона надихає жити у гармонії, створювати смак і красу.


Евеліна Гурницька, Varosh

Головне фото: Гарі Крішнан

0 #