Життя

Майстерня Карамелі: як смакує справжнє дитинство

4 Червня 2015 8 812

Майже рік тому у Мукачеві та зовсім нещодавно в Ужгороді почали працювати "Майстерні Карамелі" – заклади, до яких вабить неймовірний аромат вже з вулиці. І тут немає значення доросла це людина чи дитина.

Ми не втримались і вирішили скуштувати усі смаколики, що тут виготовляють. А це карамельні цукерки різноманітних форм та візерунків, лизаки, маршеллоу та ірис.

– Нам приємно, що і ужгородці, і мукачівці за такий невеликий термін полюбили нас. Є багато постійних клієнтів, які приходять до нас дуже часто. Дорослі надають перевагу цукеркам зі смаком кави, а от дітки люблять усе, що ми виготовляємо: від маленьких цукерок до маршмеллоу та ірису, – каже керуюча закладами в Ужгороді та Мукачеві Катерина Стрельбицька.

Якщо ж говорити про саму "Майстерню", то це унікальна мережа кондитерських, працівникам якої вдалося перетворити приготування карамелі на справжнє шоу, яке щодня відбувається на очах гостей. Увесь асортимент солодощів "Майстерні карамелі" виготовляється руками.

Творці "Майстерні" кажуть, що причини їхньої унікальності у тому, що це єдина мережа кондитерських в Україні, де можна скуштувати натуральну карамель ручної роботи; тут використовують лише натуральні інгредієнти: цукор, патоку та витяжки з фруктів; у цукерках немає жодних штучних барвників та ароматизаторів.

Маленькі відвідувачі "Майстерні Карамелі" можуть не тільки скуштувати її на смак, а й самотужки приготувати смаколики – побути деякий час на місці кондитера.

– У нас є майстер-класи двох форматів. Перший з них полягає у тому, що усі бажаючі можуть прийти до нас у майстерню в певні години (11:00, 13:00, 15:00, 17:00, 19:00) і поспостерігати за процесом створення карамелі. Другий формат – це майстер-класи, які ми проводимо на замовлення для невеликих компаній дітей у нашому закладі або деінде. На цих майстер-класах можна спробувати ще тепленьку карамельку – саме у такому стані вона чи не найсмачніша, – розповідає Катерина.

У "Карамельці" вже проводили і дитячі стилізовані дні народження. Кажуть, що чудово знаються на усіх популярних мультфільмах та дитячих книжках.

Окремої уваги слід приділити ірису, який варять кондитери "Майстерні Карамелі". Він може бути як звичайний, так і з кунжутом. Ми спробували, і направду, він дуже відрізняється від того, що ми досі вважали ірисом. Тому, рекомендуємо скуштувати!


Контакти:

• Мукачево, вул. Пушкіна, 12
• Телефон: 095 180 03 45

• Ужгород, вул. Корзо, 11
• Телефон: 095 180 03 45


Varosh
Фото: Андрій Кирилюк

0 #