Життя

Деренівська Купіль: чарівний квітковий оазис Закарпаття

25 Квітня 2018 6 588

Що варто побачити у Закарпатті? Безумовно – дендропарк Деренівської Купелі. Це витончений простір, який навесні і влітку буяє різноманітними квітами. У колекції дендропарку – понад 5 тисяч видів і сортів рослин з усього світу.

Квітковий пік стартує у квітні, коли вибухає сакура. У цей період туристи їдуть милуватися нею в Ужгород, але водночас можна завітати і в Деренівську Купіль, яка також вбирається у рожеве. Уявіть прогулянку алеєю японської вишні, яка грає різними відтінками рожевого.

У квітні барвисто-ароматну симфонію створюють також магнолії весняні й декоративні яблуні, церціс канадський, айва японська, різні види декоративних калин.

Травень додає Деренівці фіалкових, блакитних, жовтогарячих кольорів – зацвітає долина ірисів. У колекції ірисів 180 видів – карликові, бородаті, сибірські, спурія та інші.

Третій весняний місяць дарує також фарби бузку, рододендронів, півоній деревовидних. Ще одне зачарування – гліцинія, яка створює різнокольоровий візерунок навколо берсо.

Весна залишає по собі розкішний дарунок – розарій з тисячею троянд, відтак трояндова краса чарує до кінця вересня. Цей простір є направду романтичним: зупиніться, вдихніть ніжні пахощі, вмостіться на красивій лаві й милуйтеся трояндовою аркою. 

Якщо ви плануєте відпочинок на Закарпатті влітку, то неодмінно завітайте у дендропарк, адже цієї пори він розкривається по-новому. Червень вкриває територію магнолією літньою, наче пензликом наносить легкі білосніжні малюнки. А контрастує з тендітною магнолією пістрявий лілійник. Цвіте вейгела, дейція, чубушники та дерен Коуза. Липень розмальовує територію у пастельні кольори гортензії, у різноманітні відтінки гібіскусу трав’янистого й кельрейтерії. У серпні завершує свій час яскрава й стримана водночас гортензія, а ось гібіскус сирійський впевнено квітне до середини вересня.

Кожен теплий місяць чаклує свої квіткові орнаменти й аромати, а дбайливі садівники відкривають нові дива флори.

Природа Деренівської Купелі гармонійно синтезується із мистецтвом: на території дендропарку постав парк скульптур. Зарубіжні й українські митці творили спеціально для комплексу. Тут ви побачите роботи Олександра Сухоліта, Богдана Коржа, Павела Зоугара, Миколи Білика, Олега Боньковського, Андрія Болюха.


Читайте також:


Контакти:

На правах реклами

0 #