Життя

“AtmAsfera”: абсолютне занурення у мантри

29 Вересня 2015 3 294

Кілька місяців тому гурт "AtmAsfera", відомий в Україні та за її межами, започаткував експеримент: благодійні виступи в містах України із інтерактивним музичним дійством "Мантра дайвінг".

26 вересня, у день народження Ужгорода, гурт вирішив подарувати йому найкраще – свій виступ. Хоча, досить важко назвати те, що відбувалося, просто виступом. Це було щось схоже на зустріч добрих друзів – колективу із прекрасною музикою і аудиторією, що цю музику любить. Перед початком концерту гурт поділився:

– В Ужгороді ми почуваємо себе як удома. Завжди, коли приїжджаємо, відчуваємо тепло, радість, віддачу від вас.
Проект "Мантра дайвінг" – новаторський і цікавий тип дійства, що передбачає інтерактив, повну взаємодію між тими, хто знаходиться на сцені і тими, хто в залі. Суть "Мантра дайвінгу" в тому, що кожен присутній є не просто слухачем, він є частинкою усього дійства.

Учасники гурту так розповідають про свій проект:

– "Мантра дайвінг" – це спосіб зануритися всередину себе, знайти щось позитивне, справжнє, тепле. Всього цього можна досягти, співаючи мантри. Мантри – це духовні звуки, котрі передавалися мудрецями, мають тисячолітню історію і, на щастя, дійшли й до нас.

Ми дуже любимо використовувати мантри у своїй музиці, вони наповнюють її якоюсь справжністю, позитивно впливають на розум та душу, допомагають віднайти гармонію та спокій.

Ми хочемо, щоб ті, хто приходить на "Мантра дайвінг" чи просто хоче поспівати мантри, не соромилися відсутності голосу чи слуху. Співаючи мантри важливо зосередитися на приємних емоціях, враженнях, спогадах і просто віддатися цим звукам.

Під час виступу солістки гурту, сестри Юлія та Настя, спілкувалися із аудиторією і по черзі співали мантри: спочатку гурт, потім зал, потім знову гурт і так по колу. Змінювалися мелодії, ритми, мантри, але незмінним під час усього дійства залишалося одне – атмосфера. Це була атмосфера свободи і єднання водночас. Вже на третій композиції слухачі, котрі сиділи на килимках під сценою, підвелися і почали танцювати аж до останньої пісні. Грузинські, українські та індійські мотиви неабияк зарядили публіку, змусили танцювати, співати, обійматися, радіти і дійсно, допомогли зануритися вглиб і витягти свій позитив на поверхню.

Катя Брижань, Varosh

Фото: Маріан Логойда

0 #