Культура

Прогноз Pohoda 2017: мейнстрім здорової людини

10 Травня 2017 2 491

6-8 липня у Тренчині відбудеться найбільший музичний фестиваль Словаччини Pohoda, хвалений фестивальними критиками за якісні лайн-апи та демократичну вартість квиточків. Щороку зростає кількість авторитетних видань, що рекомендують Pohoda до відвідування, і це, як ніколи, здається щирим побажанням гарно провести час, а не черговою щедро проплаченою рекламною кампанією.

У підготовці до фестивального сезону Varosh пропонує серію матеріалів з гідами по виконавцях. Перші гедлайнери Pohoda 2017 – це, безперечно, мейнстрім. Але, мейнстрім буває різний. До вашої уваги "мейнстрім здорової людини".


Solange


Певно першим, що про неї буде сказано – Solange сестра Beyonce. Комусь це багато чого пояснює, а для когось це не значить нічого. У 2016 році Solange випускає третій студійний альбом "A Seat at the Table", який одразу досягає вершини чарту Billboard 200, а згодом стає альбомом року за версіями видань Pitchfork, Spin та Vibe. На додачу співачка отримує Grammy. Організатори Pohoda не приховують радості стосовно того, що ім’я Solange осяює цьогорічні афіші фестивалю.


alt-J


Хочете вірте, а хочете ні, але alt-J виповнюється 10 років. У 2012 їх дебютна платівка "An Awesome Wave" отримала престижний Mercury Prize. Друга платівка "This Is All Yours" трималася на вершинах британських чартів у 2014 та номінувалася на ту ж Grammy. Третій альбом "Relaxer" побачить світ за місяць до виступу на фестивалі та найімовірніше, продовжить історію успіху гурту.


M.I.A.


Матхангі "Мая" Арулпрагасам, вона ж M.I.A., вона ж співачка, автор пісень, режисер, продюсер, фотограф, художник, дизайнер, громадський активіст, є однією з найвідоміших представників тамільської національної меншини в Британії. Видала чотири альбоми, заснувала свій звукозаписуючий лейбл, співпрацювала з багатьма топовими виконавцями. Колекція номінацій сягає, на разі, 49 штук, а кожне нове відео трощить мережу вибуховими хвилями і шквалом фідбеку. У своїх текстах часто піднімає питання консюмеризму, умов праці, гендерних стереотипів, спровокованого політикою насилля та етнічних конфліктів. На сцені Pohoda виступить вдруге після 2011 року.


Ylvis


Норвежський комедійний дует братів Борда і Вегарта Ілвісокер. Просто подивіться це відео.


Benjamin Clementine


Для бездомного англійського вуличного музиканта з паризького метро не є звичним завойовувати головні сцени фестивалів. Для нікого невідомого виконавця не є звичним отримати 8 з 10 у рейтингах видань The Observer та The New York Times. Для співака-початківця не є звичним отримати Mercury Prize і залишити позаду Florence + the Machine, Aphex Twin чи Jamie XX. Але вже звичною практикою для призерів Mercury Prize є концерт на тренчинському летовищі.

Наступний гід незабаром.

Катя Маріаш, Varosh

0 #