Культура

Прогноз Pohoda 2017: камерний панк і треп на фоні килима

15 Травня 2017 2 697

Хто хоче пригод – знайде їх всюди. Чого варті бодай наступні імена, котрим відкритий простір фестивальних майданчиків не заважає відтворювати гарячу атмосферу задушливих андеграундних концертів… Панк живий, 6-8 липня він в Тренчині.


Sleaford Mods


Поки один дивак проклинає співгромадян за Brexit інший дивак натискає “Enter” на лептопі запускаючи чергову звукову доріжку, попиваючи пиво, на коробках з-під якого, власне, і стоїть раніше згаданий лептоп. А насправді… Джейсон Вільямсон відповідальний за лірику і лють, а Ендрю Фарн робить все для того, щоб на концертах просто натискати одну-єдину кнопку. Британські медіа називають пост-панків «найзлішим гуртом Об’єднаного Королівства» за брутальну трансляцію антипатій робочого класу. Організатори полювали за Sleaford Mods відколи вперше їх почули і минули роки, аж поки цей гурт таки занесли до трофейного списку Pohoda 2017.


Slaves


На початку червня мине два роки з дня виходу дебютного альбому «Are You Satisfied?» з яким гурт феноменально швидко потрапляє до найпрестижніших рейтингів та номінацій. Лорі Вінсент (вокал, гітара) та Ісаак Гольман (барабани, вокал) не губляться на сценах найбільших фестивалів, а їх протокольні прес-конференції перетворюються на галасливі вечірки. Очевидці їх концертів запевняють, що вони отримали незабутній досвід. Кортить і собі спробувати


Ho9909


Схвальні відгуки з минулорічного концерту американців не залишили організаторам жодних шансів на ігнорування, більше того – для гурту роблять вийняток і бронюють на фестиваль два роки поспіль. Rolling Stone включив їх до списку «10 нових артистів, яких треба знати». За кілька тижнів у тираж виходить перший повноформатний альбом «United States Of Ho99o9», який, безсумнівно, зі страшною силою буде презентовано на одній зі сцен Pohoda.


Tommy Cash


Естонський феномен, виплеканий посеред сірості пост-радянської «анти-естетики» таллінських багатоквартирних будинків. Захоплений Фареллом Вільямсом та Канйі Вестом, обирає собі тернисту дорогу неамериканського репера. Акомпанементом йому виступають шерстяні килими, зелені лазері і спортивні штани з трьома смугами. Наполегливість винагороджується багатомільйонними переглядами провокативних кліпів та публікаціями у передових мережевих виданнях Highsnobiety, Maxim, NME, Noisey by Vice.

Катя Маріаш, Varosh

0 #