Ідеї

Вписатися на ніч. Гід хостелами Ужгорода | Частина I

19 Жовтня 2017 2 294

Основа бюджетної подорожі — недорогий нічліг. Під хостелом ми розуміємо номер на кілька осіб (від 4 і до нескінченності), спільний санвузол та кухню. Звісно із цього правила існують винятки та всі вони автоматично роблять проживання дорожчим. Популярний сайт для пошуку готелів Booking.com видає близько десятка помешкань за запитом «хостел» у місті Ужгород.

Ми вирішили більше дізнатися про недорогі готелі Ужгорода. У кожному з них ми провели щонайменше одну ніч і змогли оцінити їхні мінуси та переваги.

Hostel na Pidgradskiy

вул. Підградська, 59

Цей хостел розташовано неподалік автостанції «Ужгород — 2» і за 5 хвилин пішки від центру міста. Тут багато номерів різного класу і особливістю цього хостелу є обслуговування великих груп відпочивальників. Тому не варто дивуватися, якщо ви (як автор цього тексту) проживете чотири дні самі у номері на вісім осіб. Це аж ніяк не можна вважати мінусом, скоріш жирним плюсом.

Якщо ви все ж будете жити не самі — в кімнатах є шафки-локери для зберігання цінних речей. Ключ від них, правда, доведеться просити окремо. Також окремо доведеться просити ввімкнути чи вимкнути кондиціонер, бо пульт від нього є лише в адміністратора.

Для клієнтів хостелу працює кухня з великою кількістю столів. З кухонного обладнання — холодильник, мікрохвильовка, чайник. Несподівано на кухні є навіть посудомийна машинка, вочевидь для великих груп. Нам нею скористатися не довелось. У номерах є кілька стільців і стіл для роботи.

Слабке місце цього хостелу — санвузол. Хоч тут і багато душевих кабінок та вбиралень, рівень інтимності, на жаль, є досить низьким. Досвід приймання гігієнічних процедур може нагадати дитячі літні табори або армію (тут вже що кому ближче). Проте санвузли розділені на чоловічі та жіночі і завжди чисті. За бажання можна випрати речі в пральній машинці (30 грн).

Ліжка, класично, двоповерхові. Матрац незручний та скрипучий. Вдаритись головою об другий поверх дуже просто, так само як і об стелю, бо частина номерів розташована під самим дахом. Але якщо після цього вціліти, то можна побачити гарний вид з вікна на Ужгородський замок.


Плюси:

+ Може пощастити на невелику кількість людей в хостелі
+ Стіл та стільці в кімнатах
+ Кондиціонер

Мінуси:

– Можна вдаритись головою
– У вбиральні та душевій є проблеми з приватністю
– Комарі


Оцінка Booking.com 8.9

Наша оцінка: 7.3
Комфорт 6 з 10
Сервіс 8 з 10
Розташування 8 з 10

Вартість: 125 грн за ліжко у номері на 8-м осіб

Хостел City Center 

вул. Волошина, 22

У цього місця є дві переваги, проти яких неможливо сперечатися. Перша — розташування. Вхід у хостел знаходиться за брамою без розпізнавальних знаків біля кафе «Eat me» на вулиці Волошина. Друга — адміністратор, вона ж бариста, прибиральник і так далі. Забудьте про метал в голосі персоналу, забудьте про «вас много, а я одна/один». Тут вас приязно зустрінуть, підкажуть дорогу, дадуть цінну пораду і загалом не образять. Пані Зіто, ви чарівні! До речі, тут варять гарну каву. І поруч з хостелом чимало чудових закладів громадського харчування.

Далі гірше. Хостел зроблений на місці звичайної великої квартири і це не говорить нічого хорошого. Один невеличкий, хоч і чистий, санвузол. Маленька кухня. Звичайні кімнати, у які все одно встановили чотири двоповерхових ліжка. Тіснота й задуха. На жаль. До того ж, розеток встановлено тут теж як у звичайній квартирі, тому по кімнаті, мов змії, крутяться подовжувачі. Ці мінуси складно побороти навіть душевним теплом.

У хостелі немає локерів, тому речі краще носити з собою. Це позбавить вас зайвих нервувань. Серед відвідувачів хостелу зазвичай є іноземці, так що це можливість для покращення навичок іноземних мов.

Попри все, тут цілком можна зупинитися на одну ніч, якщо хостел для вас — це лише місце для міцного сну. І нехай дещо скрипучі ліжка не псують ваш відпочинок.


Плюси:

+ Ввічливий та душевний персонал
+ Гарне розташування
+ Смачна кава

Мінуси:

– Душно та тісно
– Мало розеток
– Лише один санвузол


Оцінка Booking.com 8.5

Наша оцінка: 7.3
Комфорт 4 з 10
Сервіс 8 з 10
Розташування 10 з 10

Вартість: 120 грн за ліжко у номері на 8-м осіб

VULYK Hostel

вул. Фединця, 39

Хостел з бджолиною назвою знаходиться неподалік від квіткового ринку. Заклад відкрився зовсім нещодавно і дійсно нагадує вулик — по суті це кілька квартир об’єднаних у невеличкий готель.

Щоб піднятися в хостел доведеться трохи пройти східцями на четвертий поверх, але за це відвідувачів очікує винагорода — чудовий вид на місто. Один з номерів навіть має власну терасу. Невеличкий бонус — на ній можна палити.

До послуг відвідувачів повноцінна кухня із газовою плиткою, набором посуду, мікрохвильовкою, холодильником, електрочайником. Окреме приміщення — їдальня, де можна навіть просто посидіти з ноутбуком та чаєм/кавою. Розетки і wi-fi є!

У номерах чисто і затишно, наскільки це можливо у номері на вісім осіб. Біля кожного ліжка є одна чи дві розетки та окремий світильник для читання. Кожен мешканець при поселенні отримує ключ від власного локера, де можна тримати речі. Крім того, кожне ліжко має ширму, яка може сховати вас від зайвих поглядів.

Окремо варто сказати про санвузли. Тут замість душевих піддонів стоять звичайні ванни. Приймати ванну тут все ж ми не радимо, з питань гігієни, але душ цілком можна. Приємний бонус— одноразові паперові сидіння для унітазів. Усі плюси хостелу справедливо дали йому найвищу оцінку на Booking.com серед закладів Ужгорода.

Оцінка Booking.com 9.6

Наша оцінка: 9
Комфорт 9 з 10
Сервіс 9 з 10
Розташування 8 з 10

Вартість: 130 грн за ліжко у номері на 8-м осіб

*Ціни за проживання взяті з сайту Booking.com із розрахунку на одну ніч з 1 на 2 серпня 2017 року


Плюси:

+ Хостел зовсім новий
+ Газова плитка
+ Тераса

Мінуси:

– Немає пралки
– Зранку можуть розбудити церковні дзвони
– Напір води в душі не завжди сильний


Роман Губа, Varosh

0 #