Ідеї

«Рись. Початок»: графічний комікс-новела про карпатського супергероя

12 Січня 2019 1 358

У 2018 році на Закарпатті почав з’являтися перший локальний комікс. Його автори – керівник проекту – Василь Сличко, ілюстратор – Володимир Беринець та графічний дизайнер і коректор – Владислава Сличко.

Усі деталі нового проекту розповідає його головний автор та натхненник – Василь.

– Як виникла ідея створити комікс?

– Ідея створення «The_Hit_Comics», або як ми називаємо проект – «THC_Comics», виникла ще в далекому 2016 році. Тоді я почав реалізовувати підготовчий етап. Насправді, тоді він майже ніяк не проявлявся ззовні – це скоріше була творча складова: обмірковування самої концепції «The_Hit_Comics», образу першого супергероя, стилю написання. Та саме цей етап став найбільш тривалим і завершився підготовкою першої частини супергеройської графічної історії під назвою «Рись.Початок». Саме графічної історії, бо ми створюємо не зовсім класичні комікси. Продовженням епопеї став тривалий пошук ілюстратора, котрий би так само загорівся проектом. Це було одним з основних критеріїв підбору. За час таких собі «кастингів» я встиг попрацювати з трьома художниками, та завжди були якісь «але».

– У підсумку, що ж стало справжнім початком роботи?

– У 2018 році мене познайомили з Володимиром Беринцем і ось ця подія стала точкою відліку існування «The_Hit_Comics». Саме з цього моменту почалася активна робота над створенням нашої першої графічної новели. Наразі команда thc_comics складається з трьох людей: автора і керівника проекту – Сличко Василя, ілюстратора – Беринця Володимира та графічного дизайнера і коректора – Сличко Владислави.

– Розкажіть трохи про сам комікс?

– Видання «The_Hit_Comics» «Рись.Початок» – це історія справжнього карпатського супергероя. Рись є першим з цілого ряду супергероїв «Геройської Гільдії», котра покликана стати на захист Карпат від темних сил. В основу серії «Рись.Початок» лягла динамічна розповідь про народження та першу суперпригоду Рисі, його внутрішні переживання через кардинальні зміни в житті та прийняття непростого, проте дуже важливого рішення.

Окрім розважальної мети, в «Рись» ми заклали дуже важливий посил – це боротьба зі страхами: внутрішніми, зовнішніми, прихованими чи ні, загалом будь-якими. В наш надскладний час дуже важливо вміти це робити. І саме цю якість в майбутньому ми б дуже хотіли бачити у наших читачах, бо нерідко страх не дозволяє нам робити круті речі й такі ж вчинки.

– Коли читачам чекати на завершення роботи та можливість прочитати історію?

– Загалом, роботу над першим номером серії «Рись.Початок» вже майже закінчено. Зараз нам залишилось всього лише здійснити друк тиражу, яким, до речі, займатимуться наші друзі з ужгородського видавництва «Патент». Що ж до того, де можна буде знайти ілюстровану історію про Рись, то тут все дуже просто. Зовсім скоро друкована версія журналу з’явиться як на прилавках книгарень Ужгорода, так і в комікс-шопах по всій Україні. Проте першу частину нашої екшн-історії можна почитати одразу під інтерв’ю. Назвемо це новорічно-різдвяним подарунком від «Varosh» та «The_Hit_Comics».








Varosh

0 #