Ідеї

Перший закарпатський City Quest: результати, враження, висновки

23 Жовтня 2013 5 219

Цими вихідними, у суботу, на Закарпатті відбувся перший city quest. Це поняття звичне для любителів активного та розумного відпочинку у багатьох містах України та світу. Судячи з першого закарпатського квесту – він претендує стати традиційною розвагою і в нашому краї.

Ми побували на події і маємо кілька корисних порад для новачків на майбутнє. В першу чергу обов’язково беріть з собою ліхтарики. Також запасіться бодай двома телефонами або планшетами з виходом в мережу Інтернет та наявністю навігатора. Для кращого орієнтування поцікавтеся історією міста і перегляньте назви вулиць, площ та інших локацій.

Завдання були різного типу і всі пов’язані між собою загадковою історією. Потрібно було розшифровувати знаки зодіаку, використовувати літературні знання, сміливо заходити в чужі оселі, знайти місце, де генерал зустрічав весну, знаходити хитромудро приховані коди, зрозуміти, як пов’язані слова "незалежність", "корабель", "Франція". А за пересуванням команд по етапам гри можна було слідкувати в Інтеренеті. Дійти до кінця квесту нам не вистачило наснаги, проте ми попросили поділитися емоціями наших друзів, які посіли друге місце.


– Абсолютно спонтанное для меня мероприятие, оказывается, достаточно долго собирало участников, а я узнал об этом только в субботу. Когда мы приехали на точку сбора, где уже стояло около 30 экипажей, я понял – тут все серьезно. После короткого брифинга все прыгают по машинам и разъезжаются, весело сигналя друг другу.

Не до конца понимая формат квеста, мы делаем множество ошибок поначалу. С каждым новым решенным заданием азарт удваивался, и мы уже теряем счет времени. Приезжая на новый чекпойнт, и встречая там толпы людей, нашему разочарованию не было предела, и наоборот – когда мы были первыми, то сразу начинали гордиться друг другом. Как игроки из "Что? Где? Когда?" мы придумывали версии, дополняя либо опровергая предыдущие.

Поиски ключа в темных углах замкового рва, странный адрес в мрачной малосемейке и рассыпанные по всему городу коды, все это как бы намекало, что организация всей этой песочницы стоит титанических трудов, за что мы выражаем громогласное "Ура!". Приедем ли мы еще разок? Однозначно! Захотим ли мы сделать Сити Квест еще более увлекательным? Конечно да!, – каже Валентин Клєпаков.


Звісно нам стало цікаво, які враження після гри у її організаторів.

– Все пройшло класно, навіть краще, ніж ми сподівались. Всього на гру було зареєстровано 29 команд (ми орієнтувалися на 15-20), до фінішу дійшли 19 і всі з шаленими емоціями від гри та сповнені вражень.

Перша команда фінішувала приблизно о 21:50, з різницею буквально в декілька секунд прибула друга команда. Остання, 19-а команда, закінчила гру о 23:10. Відбулась церемонія нагородження, привітали команди подарунками від партнерів та дипломами, а також присутні отримали знижку на участь у наступній грі.

В цілому, всі залишились задоволеними – як учасники, так і організатори. Плануємо провести наступний квест приблизно через три тижні в Ужгороді, а потім, за численними проханнями, в Мукачеві, – розповідає Євгенія та Олеся.


Більше фото з першого сіті квесту дивіться у галереї.

Олександр Кіпа, Varosh

Фото: Андрій Девіс

0 #