Ідеї

“Наша Файта”: перший закарпатський мультфільм про життя та місцевий колорит

2 Жовтня 2013 16 534

Михайло Карпенко та Павло Мандзич не так давно завершили грати у КВН. Утім, це не означає, що жарти та кумедні ідеї перестали жити у їхніх головах. Вилити це все вони вирішили у новому мультику, до речі, першому закарпатському, під назвою "Наша Файта".

На поміч собі взяли ужгородського художника – студента Сашка Німця. Утім, це далеко не уся команда, до чудової ініціативи долучилися й актори, що озвучували стрічку і студія звукозапису.

Загалом працювали над першими серіями хлопці усе літо. Майбутнім глядачам слід очікувати на скетчі з головною лінією та щоразу новими історіями. Нам Михайло розповів про те, як усе було, поділився ексклюзивними фото та планами на презентацію. Далі пряма мова.

“Наша Файта” – це багато різних, не пов’язаних між собою історій, які будуть розповідати про те, наскільки цікавим та веселим є Закарпаття. Якщо його захоче подивитися мешканець іншої області чи країни, то можливо, йому й не буде зрозуміло багато нюансів. Наш мультик гумористичний і орієнтований на людей від старшого шкільного віку і до безкінечності. Мова – українська з закарпатським діалектом.

Це історія про хлопця, який розчарувався у житті, друзях і головне – у нашій країні. Але він зустрічає людину, яка відкриває йому очі на те, що життя чудове, а наш край багатогранний.

У мультику багато політики і соціалки. Там будуть речі, які ми ніколи не почуємо з екранів телевізорів та не прочитаємо з газет, але кожного дня бачимо у соціальних мережах. У нашому краї відбувається чимало подій, про які потрібно говорити, але чомусь про них мовчать. Це і нашестя авто на словацьких номерах, і різні нацменшини і тунелі.

У планах не одна серія, а кілька невеликих. Кожна з них буде до 10 хвилин. Ми вважаємо, що це найоптимальніший час для перегляду. Справа у тому, що ніхто з нас раніше цим не займався, тому нам дуже цікаво, що з цього вийде. Класно й те, що мультик на Закарпатті ще ніхто не робив, тим паче, гумористичний.

100% буде перший сезон, він складатиметься з 10 серій. А що буде далі – поки не знаємо. Все залежить від того, як на це відреагують люди і чи сподобається їм.

З художником, Сашком Німцем, ми познайомилися випадково і зовсім нещодавно, але одразу знайшли спільну мову. Сашко – студент і робить це на добровільних началах. Власне, як і ми: я та Павло. На студії звукозапису – також роблять все безкоштовно. Актори, що озвучують мультик – теж працюють на добровільних засадах. Це все наші хороші друзі, добре відомі всім закарпатцям КВНщики – Сашко Мерявчик та Маріша Оганесян. Всі – за ідею – перший мультсеріал.

Презентуватимемо ми відео у середині жовтня. Обов’язково зробимо вечірку, на яку запросимо усіх друзів, а вже наступного дня відео з’явиться у мережі.

P.S. До слова, хлопці проводять конкурс: у кого на сторінці пост набере найбільше “лайків”, той має змогу стати героєм однієї з серій мультсеріалу.

Varosh

Фото люб’язно надані творцями мультфільму “Наша Файта”

0 #