Новини

Сергій Расчупкін з Мукачева переміг на змаганнях з гірського бігу та скандинавської ходьби

14 Червня 2016 1 566

Саме він першим забіг на вершину Говерли. Переможний результат – 58 хвилин.

"Karpaty – Run in UA" – це перший подібний турнір, який має популяризувати гірську легкоатлетику в Україні та підготувати спортсменів до забігу на Ельбрус за рекордний час вже у вересні цього року.

У цьогорічних змаганнях взяли участь 62 спортсмени з України та Польщі.

– Для мене ці змагання були довгоочікуваними, давно вже хотів забігти на найвищу точку України саме з Козмещика, адже це найдовший маршрут і найскладніший. Траса більше 8 км і набір висоти 1300 м. Для себе ставив за мету вибігти з одну годину, тож свої цілі виконав мій результат 58 хвилин 20 секунд. Біг в задоволення. Не накручував високий темп так, як стартую з березня щотижня і відчував, що м’язи трохи не ті, щоб ризикувати. В участі вік не грає ролі є вікові категорії, стартувати можуть як 18-річні, так і 80-річні. Але перед стартом кожен учасник дає розписку, що він відповідає за своє здоров’я.

Їхав лише за перемогою, адже біг вгору це мій профіль. З другого кілометру мені склав компанію сильний гірський бігун Олександер Чініколо, він біг одразу за мною, але не накручував мої перші нерви а навпаки, допомагав бігти в гарному темпі, відчував свою перевагу, і за 300 м до вершини гори сильно прискорившись, не залишивши супернику жодних шансів, після фінішу відчував задоволення і заряд енергії. А взагалі більше переживав за свою дівчину Наталію Шозду, яка відносно нещодавно прийшла в гірський біг. На Говерлу вона забігла п’ятою серед жінок. Також біг і мій брат інспектор нової поліції Андрій Расчупкін, який в своїй віковій категорії був третім, – каже Сергій Расчупкін.

Varosh

0 #