Новини

Фільм закарпатців став кращим у спеціальній номінації на “ІнтерФільмФест”

10 Червня 2014 2 522

Результати конкурсу оголосили 6 червня у Києві. За перемогу у Молодіжному фестивалі телевізійних проектів "ІнтерФільмФест" змогалося 25 короткометражок від молодих українських режисерів.

Короткометражка "Слова на вітер" створена творчою групою з Виноградова. Михайло Лемак — сценарист та режисер, Талабіра Михайло та Олександр Ковалевський — оператори, Гепенко Андрій — автор ідеї, режисер монтажу та головний актор.

— "Слова на вітер" – це короткометражний фільм соціального напрямку, який ми зняли у 2013 році. Головні ролі у фільмі зіграв я і Вікторія Ліхтей (Анастасія).  Другорядну роль зіграла Іванна Керестешій. Фільм закінчується тим, що глядач так і не дізнається чи відбулась розмова Анастасії та Олександра. За задумом сценариста та режисера Михайла Лемака, саме таким мав бути фінал, для того, щоб глядач мав можливість поставити себе на місце героїв "А як би вчинив(ла) я?", — каже Андрій.

Андрієві Гепенку 28 років, він працює режисером монтажу на ТРК "Севлюш ТВ". Каже, що усю короткометражку зняли на фотоапарат Canon 60D, а головна мета їхнього фільму — привернути увагу до проблем людей на інвалідних візках.

— Зйомки фільму розпочалися 12 листопада 2013 року і тривали 4 дні. Було відзнято багато відеоматеріалу, велика кількість дублів. Але найважчими видались зйомки сцен на мості, адже було дуже холодно. На монтаж фільму було витрачено 4 доби, були дуже стислі терміни на виготовлення фільму, так як потрібно було встигнути зробити його до благодійного концерту "Такі рівні, такі різні", який відбувся 22 листопада 2013 року в ляльковому театрі "Бавка" в Ужгороді, де і була прем’єра, — розповідає Андрій Гепенко.

Наприкінці квітня 2014 року, Андрій разом з Михайлом Талабірою відправили фільм на фестиваль, згодом отримали лист про те, що їхню стрічку включено до конкурсної програми.

— Ми дуже чекали на перемогу, але коли оголошували переможців дуже нервували, адже про наш фільм заговорили в останню чергу. Я вже думав, що ми пролетіли, бо всіх оголосили, а нас — ні, — поділився з нами Андрій.

Переможці у номінаціях:

Хлопці дякують за технічну підтримку Олександру Ковалевському, Олександру Матвеєву, Володимиру Муквичу, Олесі Погоріляк та Михайлові Талабірі.

Varosh

0 #