Мода - Архів

Ти знаєш ко муй няньо, Мамина косиця та Няньова чічка: дитячі боді із закарпатськими мотивами

22 Січня 2018 2 784

Ви бачили на Закарпатті бобрів? А вони є, і ми вирішили їх показати. BabyBeaver – це авторська лінійка дитячих боді та футболок. У головних ролях – бобренята Бубочка та Гризун. Авторство нового бренду належить подружжю Віталія Дячука та Наталії Боднар.

– Бобри асоціюються із господарністю і сімейністю, в цьому плані вони чимось нагадують закарпатців із їх цінностями. Вони теж постійно тягнуть все до хати, намагаються покращити свою хатинку-плотинку. А ще вони обожнюють своїх дітей. Їхні малюки дуже активні, веселі та потішні. Наші бобренята з’явились спонтанно та неочікувано – під час поїздки з Міжгір’я до Ужгорода. Дорогою ми з чоловіком обговорювали поточні справи, думали про те, чого не вистачає в нашому житті. Дійшли до висновку, що людям для щастя не вистачає трішки бобрів. А ще в Закарпатті не таке вже й велике розмаїття дитячого одягу, – каже Наталія.

Головна ідея – одяг, який підкреслюватиме неповторність кожного малюка, показуватиме, що дівчатка не повинні носити тільки рожеві бантики і рюші, а хлопці вже змалку можуть "закадрити" будь-яку дівчину.

– Ідею "BabyBeaver" ми виношували довго, ретельно підбирали підрядників, які допомагатимуть у створенні наших зубастих друзів. За цей час нам пощастило знайти художницю, яка не лише залюбки малює маленьких бобренят, а й любить їх так само, як і ми. Що ж до написів, то вони з’являються самі собою. Більшість диктує специфіка регіону та розмаїття мови, частину вигадують друзі та знайомі, а решту пишемо спеціально під вік дитини або ж під малюнок. Ідею малюнку вигадуємо вдвох, а доводить її до фінального результату наша художниця. Всі малюнки вона створює вручну, а потім оцифровує, тому кожен принт унікальний, такого більше ніде немає, – розповідають творці дитячого одягу.

Весь одяг зі 100% бавовни українського виробництва. Малюнки друкують методом прямого цифрового друку гіпоалергенними фарбами. Все безпечне для ніжної дитячої шкіри і запобігає подразненням. Крім того, такий вид друку є довговічним та стійким до прання.

– Відсоток замовлень для хлопчиків та дівчаток приблизно однаковий, а от серед принтів стовідсотково найпопулярнішим є "Ти знаєш ко муй няньо?" та варіація "Ти знаєш ко муй хресний?". Навіть не знаю, хто більше тішиться таким бодікам – дітлахи, їх мами чи дорослі дядьки, які їх дарують своїм дітям чи похресникам. Користуються популярністю і "Мамина косиця" та "Няньова чічка", – розповідають у BabyBeaver.

Стартувала компанія саме з дитячих боді, але зараз автори працюють над розширенням асортименту.

– Наразі запускаємо сімейні комплекти, типу «Няньо», в який входять бодіки або футболки "Ти знаєш ко муй няньо?", "Няньова чічка", "Няньова косиця", "Няньова кохана" та власне "Няньо". Хочемо ще розробити набори бодіків на кожен день тижня, шкарпетки та слинявчики. В ідеї – створити комплект, кожен компонент якого описуватиме етапи росту малюка: що він вміє і може в той чи інший місяць, – кажуть Наталія та Віталій.

В планах – повністю перенести виробництво до Ужгорода, аби бути мобільнішими і самостійнішими та ближчими до своїх замовників.

Іванна Стець, Varosh

Фото: Наталія Боднар

0 #