Мода - Архів

Sunny Granny: м’які хенд мейд подушки від Олі та бабусі Ади

12 Листопада 2013 9 933

Ольга Гапоненко та її бабуся Ада займаються виготовленням подушок вже майже 2 роки. Утім, все почалося, радше, як розвага. Одна подушка у подарунок, інша – для декору, третя – для подруги. І вже не зупинити.

Сьогодні їх з нетерпінням чекають на Ярд Сейлах та фестивалях як в Ужгороді та Закарпатті, так і в інших містах, до яких подорожує Оля. Нам вона, разом з бабусею, розповіла чим особливі ці подушки та як вони створюються. Далі пряма мова.

Усе почалося 2 роки тому, з того, що ми просили бабусю шити нам квіти чи ще якісь деталі на кофтинки, капелюшки, хусточки та інші речі. Це було щось типу брошок. У бабусі Ади багато вільного часу, тому їй було цікаво цим займатися.

Потім якось мама в інтернеті побачила, що можна робити класні декоративні подушки і запропонувала їй зайнятися цим. Спершу вона зшила велику колекцію подушок з квітами. У всіх нас тоді вдома їх було просто неймовірно багато. Потім ми вирішили внести різноманіття і робити інші нашивки: їжачків, сов, будиночки, дерева і т.д.

Десь півроку тому я зрозуміла, що усі мої друзі, приходячи до нас додому, мають улюблену подушку та часто просять і собі щось подібне. Тоді я запропонувала бабусі, аби ми разом зробили якусь цікаву колекцію на продаж. Так усе почалося. Бабуся їх виготовляє, я – дизайную, вигадую, підбираю матерії та комбіную їх. Загалом сьогодні ми вже зробили більше півсотні подушок.

Тканини підібрати досить важко, бо вони мають пасувати одна до одної і за кольором, і за фактурою. Це досить довготривалий процес. Наперед взагалі важко щось запланувати. Все складається, багато разів змінюється, переграється, виконати один в один з першим ескізом – майже неможливо. Хіба що, якщо це замовлення. Тоді максимально намагаємося домогтися точності.

Ці подушки класні тим, що вони домашні, м’якенькі, теплі. Так, ми досить довго працюємо над кожною, але нам не хочеться їх спрощувати, бо все ж у них є своя родзинка. На пошиття однієї такої йде приблизно тиждень. Це разом з розробкою та пошивом. Утім, ми не витрачаємо на це більше, ніж 2-3 години на день.

Часто буває, що подушка тижнями чекає якогось елементу. Тому, як це не основна справа, ми й не поспішаємо. Утім, якщо потрібно зробити терміново, то можна й за 3 дні встигнути.

Що ж до закарпатської тематики, то у нас була колекція подушок для гурту Триста8ісім. Вони були зроблені з музичними інструментами, що представлені у гурті – у кожного музиканта була своя подушка. Ну, і звісно дві зі шкарпетками. (ред. – посміхається)

Останнім часом, на щастя, до ручної роботи у нас починають ставитися з цікавістю. Досить багато подушок придбали на Ярд Сейлі, через соціальні мережі замовляють, у галереї "Диптих" теж вони є. Переважно їх купують жінки від 20 років, часто мами для своїх дітей або комусь у подарунок.

Ми нещодадно спробували зробити еко-подушку з сіна: чистого, гарного, пахучого. Полежати на ній бодай 20 хвилин – дуже корисно. Тож у планах і еко-колекція. Скоро візьмемося за втілення. Також задумали ще кілька цільних колекцій, не по 2-3, а скажімо, по 7 подушок. Вже починаю їх малювати.

Ці подушки гарні, дуже приємні, затишні, унікальні, індивідуальні. Вони створюють домашній затишок. Коли ти переїжджаєш на іншу квартиру, ти можеш їх забрати з собою, коли ти їдеш у дорогу, буде у двічі затишніше, якщо ти візьмеш їх. Тому вони майже незамінні. (ред. – посміхається)

Замовити подушки можна через facebook, vk.com або за телефоном 050 925 72 95.

Росана Бісьмак, Varosh

Фото: Андрій Кирилюк

0 #