Мода - Архів

Четвертий Ukraїnian Fashion Bazaar: Як це було

8 Листопада 2017 3 301

4-5 листопада Ужгород сповнився атмосферою моди і стилю. Модний уїк-енд Ukraїnian Fashion Bazaar s/s 2018 відбувся у рестобарі «Emigrand». Дизайнери з різних українських міст, автори брендів одягу, моделі, стилісти, фешн-блогери, фотографи, журналісти та понад 400 гостей зібралися на Ukraїnian Fashion Bazaar.

Першого дня програма стартувала з майстер-класу з візажу від відомої візажистки Олесі Смирнової. А далі розпочалися покази, Конкурс однієї сукні «Біла орхідея» та конкурс на кращий street style look серед гостей.

4 листопада свої колекції показали: модний дім Nazarchuk&Cholak, бренд NACHO, (Львів); Вікторія Німець (Ужгород); Наталія Тоба (Мукачево), бренд RennyM (Ужгород); Юрій Сивак, бренд "SyvakDesign" (Ужгород), магазин модного дитячого одягу "Peek-a-boo" (Ужгород).

Також у суботу відбувся Конкурс однієї сукні «Біла орхідея», на який дизайнери спеціально шили сукні у певних образах, близьких до тематики білої орхідеї. Участь у конкурсі взяли 11 дизайнерів та дизайнерок: Тата Каліта, образ «Вершки» (Львів); Оксана Гаджула, образ «Цвіт емоцій» (Кам’янець-Подільський); Маргарита Козак, образ «Зимове небо» (Житомир), бренд Пара SOLO, образ «Butterfly» (Київ); Вікторія Німець, образ «Діамант» (Ужгород), Юрій Сивак, образ «Аромат ніжності» (Ужгород); Олена Смерека, образ «Імітація» (Ужгород); Наталія Тоба, образ «Теплі обійми» (Мукачево); Юлія Ткач, образ «Оксамитовий поцілунок» (Мукачево); Юлія Немеш, образ «Невагомість» (Мукачево); Вікторія Міндак, образ "Маленьке диво" (Берегово).

У склад журі конкурсу входили: дизайнерка Марта Ваххольц (Львів), Віталій Мещеряков, директор Філія ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція» — Тиса-1,Тиса FM, Єлизавета Кузьма, директор клініки естетичної косметології "Mediskin", Анна Феєр, директор департаменту моделей "A’star", Віра Риженкова, представник школи краси "Isabelle Dupont", Ольга Мікула, засновниця та організаторка Ukraїnian Fashion Bazaar.

Перше та друге місце обирали журі, а за номінацію «глядацькі симпатії» голосували гості події. Перше місце у Конкурсі однієї сукні здобула Наталія Тоба, образ «Теплі обійми», другу сходинку посіла Вікторія Німець, образ «Діамант», на третій позиції — Тата Каліта, образ «Вершки». Приз глядацьких симпатій одержала Юлія Ткач, образ «Оксамитовий поцілунок». Авторки суконь отримали подарунки від партнерів та спонсорів заходу.

Автор сукні Наталія Тоба

Автор сукні Вікторія Німець

Автор сукні Тата Каліта

Автор сукні Юлія Ткач

Також у суботу та неділю відбувся конкурс найцікавішого street style look серед гостей. Дизайнери, фешн-блогери та фотографи роздавали жетони-серденька гостям, чиї образи їм сподобалися. Першого дня найбільшу кількість жетонів отримала пані Вікторія. У неділю найбільше фішок отримала ужгородка Альона Онда. Переможниці отримали подарунки від партнерів заходу.

Наступний день Ukraїnian Fashion Bazaar стартував із лекції з fashion business "Візуальний контент у сезонному циклі бренду". Модерувала Олена Грінченко, представниця LBK Production, котрий виготовляє контент для модних брендів, фешн-показів та загалом бізнесу, пов’язаного з модною індустрією.

У неділю свої колекції показали: дизайнерка Тетяна Каліта, бренд "TataKalita" (Львів), Оксана Гаджула (Кам’янець-Подільський), Юлія Ткач (Мукачево), Марта Ваххольц (Львів), колаборація дизайнерки Світлани Златіч та авторки капелюшків Габріелли Нікітчук (Ужгород).

На Ukraїnian Fashion Bazaar був і соціальний проект. У суботу, у рамках представлення колекції Юрія Сивака моделі дефілювали також з мистецькими екоторбами, у неділю — у рамках показу Тати Каліти. Проект з торбами запустила ГО «Щасливі діти», а торби розфарбували художники з усієї України — учасники конкурсу «Срібний мольберт». Кожен малюнок є унікальним і не повторюється. 31 жовтня стартував благодійний аукціон із продажу торб, їх також можна було роздивитися і придбати у шоурумі на модному уїк-енді.

«Нам імпонує підтримувати благодійні проекти. Радо відгукуємося на такі пропозиції. Якщо наш проект може комусь допомогти, то ми лише «за». Тим паче, усвідомлюємо, наскільки це важлива справа. Одна екоторба заміняє 1000 поліетиленових пакетів. Коли замислитися і уявити 1000 пакетів на сміттєзвалищі, то вражає…», — зазначила засновниця та організаторка Ukraïnian Fashion Bazaar Ольга Мікула.

До речі, обидва дні на івенті працювали шоуруми, де можна було роздивитися і придбати дизайнерське вбрання або ж замовити додаткове пошиття. Крім того, у шоурумі працював ужгородський бренд білизни «OZhina».Також у шоурумі розташувалися фотозони від студії декору «My day».

На ужгородський модний уїк-енд завітали також фешн-блогерки Аня Погрібняк та Настя Побережна (Київ). Обидві відзначили, що дуже гарна ідея проводити локальний фешн-захід. Вони були вражені ажіотажем і великою аудиторію заходу, а також акцентували на якісній організації.

Четвертий Ukraïnian Fashion Bazaar був саме таким і завдяки підтримці спонсорів та партнерів. Ольга Мікула висловлює вдячність генеральному партнеру заходу — арт-готелю і рестобару «Emigrand» та усім партнерам: компанії «YAZAKI», автосалону BMW «Ідеал М», офіційному представнику BMW в Закарпатті, торговому центру «Дастор», Клініці сімейної стоматології, Клініці естетичної косметології «MediSkin», школі краси «Isabelle Dupont», департаменту моделей «A’Star», моделям від Ужгородського національного університету, салонам краси «Angels», «Studio 23», «Egostyle», студії стилю «the fashion room», сервісу оренди суконь «Dress Bar Ужгород», студії декору «My decor», відеопродакшену «Just in time», Інтернет-виданню «Pink», онлайн-журналу Varosh, журналу «Унікум», телеканалу «Тиса -1».

Четвертий Ukraïnian Fashion Bazaar завершився й залишив гарний післясмак. Соцмережі сповнені світлин та відео гостей і учасників із модного уїк-енду. Незабаром вже і п’ятий фешн-базар.

«Наш захід потроху набирає обертів. Намагаємося максимально створити хорошу атмосферу як для гостей заходу, так і для учасників. Пробуємо врахувати всі нюанси організації, передбачити всі побажання. Сподіваюся, що цей захід піднявся ще на рівень вище, а наші гості, і наші учасники залишилися задоволені, — ділиться Ольга Мікула. — Щодо планів на майбутнє, то навесні організовуємо наступний Ukraïnian Fashion Bazaar, на який приїдуть нові дизайнери з новими колекціями — як регіональні, так і з інших міст України. Будемо співпрацювати з медіа, фешн-виданнями, новими партнерами. А як усе вийде, покаже час».

Фото: Едгар Петі

0 #