Життя

“БуфетЪ №5” в Ужгороді: зручно, смачно, затишно

2 Квітня 2018 3 282

В одному з тихих провулків старої центральної частини Ужгорода, відкрилося нове кафе під скромною назвою "БуфетЪ №5". Літера "Ъ", як пояснюють власники, відносить нас до старослов'янської мови та виконує функцію сполучного містка, перекинутого із сьогодення в забуті теперішніми поколіннями часи, коли слово "буфет", в першу чергу, означало спеціально обладнану кімнату в деяких старовинних будинках, де готували їжу і тримали харчі. Ще так називали шафу для зберігання посуду, закусок і напоїв.

Проходячи провулком, це кафе неможливо не помітити, адже воно виділяється незвичним оформленням. Дерев’яні кольорові панелі, згідно з дизайнерським задумом, виконують декоративну роль фасадів ящиків величезного кухонного комода з трохи гіперболізованими унікальними кованими ручками. В цьому є щось фантастичне і водночас іграшкове. Хочеться підійти, потягнути за ручку та висунути одну із шухляд.

З "п’ятіркою" все просто – вона збігається з адресою та номером даного будинку по вулиці Корзо. До речі, дизайнером закладу виступив відомий Мар’ян Стегура, який підійшов до цього проекту, як завжди, нестандартно та з творчим натхненням.

Всередині приміщення відразу привертає до себе увагу дерев’яна барна стійка, обрамлена картинами-орнаментами ручної роботи. Стіни декоровані великими і малими дзеркалами в гіпсових рамах. Елементи меблів виконані в стилі «прованс» у приглушених світлих пастельних тонах. Сидячих місць небагато, не більше двадцяти, втім, гостям можна розташуватися або в зручних широких кріслах, або на довгому комфортному дивані. Для менш вимогливих є м’які стільці і високі табурети зі спинками.

Привітний усміхнений персонал закладу пропонує свіжовипечені млинці з різноманітними начинками, різні види піци, сандвічі, супи, щойно приготовлену випічку і апетитні десерти (тірамісу, профітролі, чізкейки, фондан з білого і чорного шоколаду, карамельно-банановий трайфл). Великий вибір кавових напоїв, чаї, гарячий шоколад, соки, вода. Неодмінно спробуйте цитрусовий, імбирний, шипшиновий напої.

Вся їжа готується на місці і за бажання можна навіть поспостерігати за процесом створення страв. Ну, а неймовірний аромат випічки викличе апетит, навіть якщо до цього ви не відчували себе голодним.

Власники закладу відкриті до побажань та вподобань своїх відвідувачів. Тому все варіюється, удосконалюється, щоб максимально догодити гостям.

Тож ласкаво просимо до затишного буфету. Насолодіться приємним обслуговуванням, смачними стравами і напоями, а головне – справжнім щирим спілкуванням у спокійній атмосфері.


Адреса:

На правах реклами
Фото: Карл Смутко

0 #