Життя

Колишня ужгородка Саша Самсонова – автор фотосесії сестри Кім Кардашьян

17 Вересня 2015 6 741

Нині 24-річна дівчина знімає кліпи у Лос-Анджелесі та мріє про співпрацю з Мадонною.

Саша Самсонова – одна з наймолодших українських fashion-фотографів, яка активно співпрацювала з українськими Marie Claire, Harper’s Bazaar і Pink, а нині мешкає в Лос-Анжелесі, де знімає кліпи.

Саша Самсонова народилася 31 травня 1991 в Ужгороді, де жила до дев’яти років. Потім батьки перебралися до Києва, бо в столиці було більше шансів знайти роботу за фахом: нині батько Дмитро займається рекламою, а мама Дарья – головний дизайнер в українському Esquire.

Її кар’єра фотографа почалася із звичайної цифрової мильниці і аматорських зйомок подруг.

"Якось, коли я гуляла в Ужгороді, мені до рук потрапила проста цифрова мильниця. Тоді я і знімала все, що бачила. Мені подобався сам процес", – розповідає Саша.

За її словами, зйомка природи або натюрморти не надто приваблювали її. Далі був старий Zenit, куплений на базарі, далі Canon 450D, що подарували батьки, а потім і Canon Mark II.

"Через ще місяць мені несподівано подзвонили з Harper’s Bazaar. На той час журнал проводив Harper’s Bazaar Fashion Forward і мене покликали на зйомку дизайнера VIVI. Ось в тому самому січневому номері з’явилася моя перша публікація", – розповідає фотограф.

Після цього надійшли пропозиції від ряду українських мультибрендових магазинів (один з них – проект s4astie), співпраця з Marie Claire і Pink, Cosmo Shopping Russia.

Нещодавно Саша Самсонова вирішила поїхати у США, адже вважала, що побудувати успішну кар’єру фотографа, обмежившись лише межами України, неможливо.

І вже може похвалитися першими результатами – зокрема відвертими світлинами для молодшої сестри американської зірки Кім Кардашьян – Кайлі Дженнер, яка показала свої спокусливі форми у серпневій фотосесії.

"Сьогодні офіційно мій день народження! – написала Кайлі під фотографіями. – Спасибі Саші Самсоновій і команді, без вас ми б не зробили ці знімки! Буду публікувати їх сьогодні цілий день!".

Кожен знімок в Instagram зірки зібрав близько мільйона лайків.

 

Також Саша Самсонова стала автором трьох кліпів для американьскої групи Youthquaker. Розповідає, що вперше знімала і режисирувала, а знімали взагалі без будь-якого бюджету. Всі три кліпи виконані у вже відомій естетиці "від Самсонової".

"Мені тато говорив дуже правильну річ: ніколи не потрібно догоджати людям або моді і давати їм те, що вони хочуть бачити. Якщо ти хочеш щось зробити – роби це, і все. От і я роблю те, що мені подобається. Якби в мені не було чогось особливого, того, що буде подобатися і вважатися мистецтвом – я б не стала цим займатися. А фешн-фотографія для мене – це мистецтво", – каже Саша в одному з інтерв’ю.

Наразі колишня ужгородка мріє зробити фотосесію для Мадонни.

Алекс Брут, Varosh

0 #