Культура

Затамуйте подих: величні Карпати на відео від ІndieForest

8 Грудня 2016 2 594

Компанія з Мукачева, ІndieForest, зняла два приголомшливі відео про Карпати.

Засновник компанії, Валентин Швець, розповів нам про концепцію та головну мету відео. Далі – пряма мова.


Кожного року – 1 грудня Віталій Чірва і Андрій Брич (головний герой відео) святкують день народження Андрія на одній з вершин Карпат – щорічна традиція хлопців. Саме це було приводом походу в гори для мене. Планувалося знімати travel-відео з походу, але піднявшись на вершину першого дня, побачив ідеальні умови для чогось більшого, і відразу ж в голові почав штурмувати ідею, на якій би можна було побудувати сюжет.

Наступного дня сходження на вершину, знявся сильний сніговій, що додав атмосферності – це рідкісні умови при зйомці. Для інших членів команди були незручності, так як підніматися в таких умовах дуже важко, і вже піднімаючись, по троху імпровізуючи, відзняли достатньо матеріалу для запланованого.

Якби це була реклама, то можна це відео охарактеризувати, як рекламний жанр. Якби соціальне відео, то соціального характеру і т.д. Головна мета відео – передати візуально велич і потужність, серце і настрій суворих гір. Можливо, десь це є агітацією до того, що людям потрібно виходити зі своєї зони комфорту і потрапляти в такі умови, де ти починаєш дивитися на життя по-іншому.

При сходженні на вершину за таких умов, неможливо взяти з собою достатньо техніки для зйомки на належному рівні. За низьких температур, фізично важко знімати в таких умовах, тому все потрібно робити максимально швидко, хоча процес зйомки зайняв 5 годин.

Що ж до попереднього відео, то воно було початком нового проекту, в якому планувався збір контенту, який розповідав би про рідкісні місця наших Карпат, де кожен турист світу зміг би оцінити наш край на належному рівні. На даному етапі для нашого регіону якіний контент – це рідкісь і проблема туристичної галузі. Поки проект призупинено до весни наступного року, за браком часу. Нове відео "Carpathian Mountains – harsh land" не є частиною проекту WildCarpathians, але обидва відео можуть бути схожими, так як структура майже та сама.

Varosh

0 #