Ідеї

Варишське пиво: У Мукачеві буде новий міський фестиваль з оригінальною символікою

11 Серпня 2016 7 708

Ідея полягає в тому, аби комусь нагадати, а комусь розповісти вперше, що в 1701 році в мікрорайоні Підгоряни Ференц Ракоці ІІ своєю грамотою заснував пивоварню – першу на території сучасної України.

Відтак, креативна команда розробила концепцію фестивалю не тільки як масового розважального заходу, а й культурного, який у перспективі повинен стати одним із головних у Мукачеві та Закарпатті – на рівні з такими фестивалями як "Червене вино", День Св. Мартина, які також розповідають стародавню історію міста.

Таким чином фестиваль називатиметься "Варишське пиво" від угорсько-русиньского слова "варош"/"вариш", яке перекладається як місто. А основу символіки фестивалю склав найвідоміший образ Ференца Ракоці ІІ з келихом пива. Також до елементів логотипу фестивалю входять гілки та плоди хмелю.

Гасло/слоган є частиною назви фестивалю, і розкриває його культурну складову: "Туй чопувуть порядні газди", що перекладається із закарпатської говірки як "Тут наливають пиво хазяйновиті господарі".

Наразі символіка фестивалю допрацьовується до кінця, в тому числі з точки зору адаптації під різні носії. Оприлюднені варіанти – це робочі версії.

Також у процесі – програма фестивалю та вимоги до учасників. Одна з принципових новинок – відсутність на фестивалі шашлику. Натомість організатори наполягатимуть, аби учасники готували традиційні для пивних дегустацій страви – ковбаски, крильця та інше.

Фестиваль запланували на вересень, і триватиме він 4 дні – з 15 до 18 вересня – у парку "Перемога". Більше деталей повідомимо вам згодом.

Varosh

0 #