Ідеї

Проект майбутнього: з Братислави до Будапешта і Відня на потягу – за 10 хвилин

25 Березня 2016 6 026

10 березня цього року компанія Hyperloop Transportation Technologies (НТТ) підписала угоду з урядом Словаччини щодо можливої побудови транспортного маршруту майбутнього. Нова транспортна система під назвою Hyperloop має з’єднати столиці трьох європейських країн – Словаччини, Угорщини та Австрії.

Проект передбачає будівництво вакуумної труби, по якій курсуватимуть спеціальні потяги зі швидкістю 1220 км/год. Якщо він виявиться вдалим, то тривалість подорожі між Віднем і Братиславою займе всього 8 хвилин. У той же час поїздка з Братислави в Будапешт (або у інший бік) триватиме близько 10 хвилин. Також у HTT планують включити до маршруту друге найбільше місто в Словаччині – Кошице, яке знаходиться лише за 100 км від Закарпаття.

Hyperloop — це проект нового, п’ятого виду транспорту (після кораблів, авто, залізниць, авіації), запропонований мільярдером Ілоном Маском. За словами Маска, реалізація такої системи буде значно дешевшою за будівництво високошвидкісних залізничних магістралей. Втілюватися проект взялася команда підприємців "Кремнієвої долини".

Слід зазначити, що озвучені плани поки що гіпотетичні. Адже підписання угоди наразі не передбачає фактичного початку будівництва. Спочатку йдеться про наміри та оцінки життєдіяльності проекту, які, можливо, будуть профінансовані у далекому майбутньому.

А поки що в планах HTT спорудження тестової магістралі протяжністю 8 км у Каліфорнії, США, будівництво якої розпочалося цього року і завершиться у 2018-му. Якщо випробування будуть успішними, Hyperloop спочатку з’єднає Сан-Франциско і Лос-Анджелес.

Varosh

0 #