Ідеї

Kate UA: як 16-річна ужгородка стала популярним україномовним YouTube-блогером

24 Листопада 2016 3 618

Вже кілька років Катя Подгорська з Ужгорода веде власний канал на YouTube. Сьогодні він налічує майже 9000 підпискинів і є одним із найпопулярніших україномовних відеоблогів.

– Я почала цікавитися YouTube’ом ще тоді, коли мені було всього 12 років. Постійно дивилася популярних тоді блогерів (Катю Клеп, Сашу Спілберг, Zoella) і вирішила спробувати зробити щось подібне. Спочатку це було щось на кшталт "репортажів з останнього дзвоника", а з 2013 року перетворилося на формат блогу, але до 2015 року я не займалася цим достатньо серйозно. Та вже майже два роки я публікую відео кожного тижня й активно розвиваю свій канал, – розповідає Катя Подгорська.

Насамперед дівчина хотіла спробувати себе у ролі журналіста, а вже потім, коли помітила, що людям подобаються її відео, зрозуміла, що любить спілкуватися, ділитися своїми думками з іншими, надихати когось. Окрім того, YouTube допомагає Каті у реалізації творчих задумів та проектів.

– Звісно, з часом відео змінюються. Кожного разу я намагаюся щось вдосконалити, зробити краще. Наприклад, попрацювати з картинкою, оформленням, звуком… Але зміни помітні також й у моїй манері ведення блогу: голос стає впевненішим, я стаю більш відкритою та відвертою. Зізнаюся, я часто переглядаю свої старі відео, порівнюючи їх з останніми, – каже Катя.

Дівчина вважає, що такої великої кількості підписників їй вдалося досягти завдяки її відданості своїй справі та любові до того, що робиш. Важливою, за словами Каті, також є регулярність, щоб канал завжди залишався активним.

– Потрібно розрізняти поняття "українського" та "україномовного" блогера. Перших є дуже багато, але аудиторія у них здебільшого російська, через те, що вони ведуть блог російською мовою. Але все ж існує невеличка група людей, які орієнтуються на українського глядача. Так, ми ще не настільки популярні, оскільки більшість людей думають, що вітчизняний YouTube – мертвий. Та прогрес помітний. Дізнатися про інших українських ютуберів ви можете через соцмережі – є публічні сторінки і навіть списки блогерів, – переконує Катя.

Varosh

0 #