Ідеї

8 найзатишніших місць Ужгорода в ілюстраціях від Юлії Бурі

20 Березня 2018 2 835

Зображення, які надихають, заспокоюють та вкотре закохують у рідне місто. Ми розпитали їх авторку про те, що її спонукало на створення і як вона проживала кожен малюнок.

– Все почалось з того, що я познайомилась з Наталією Шталь. Вона – архітерктор та дизайнер інтер’єру. В неї на сторінці діє проект, де публікується інформація про молодих художників і в тому році мене запросили на інтерв’ю для того проекту. Думаю, що вона просто побачила мої роботи у Фейсбуці. Відтоді ми почали спілкуватися, я завітала до неї в студію випити кави, ми розговорилися, і виявилось, що вона має мрію зробити проект про затишні місцини Ужгорода, але не має ілюстратора. Ми прийшли до висновку, що зробимо це разом. Спочатку ми розробили концепцію, які самі місця треба зобразити і з чим асоціюється місто над Ужем. Наталія дуже гарно мене направляла в моїх пошуках, було приємно мати когось більш досвідченого поряд. Зі свого боку хочу сказати, що я зробила цілий тест-драйв цими місцями. Ходила пити каву зранку, на балкончик кав’ярні Меделін, за яким я потім дуже сумувала. Ходила в дворик на Довженка і просто стояла там, розглядала той дім, заходила всередину. З театральною площею теж є своя історія. Звичайно, хотілося показати красу та стиль наших ужгородських дівчат, бо вони у нас дуже файні та модні. Театралка також асоціюється в нас з собакою "Душа", яка була дорога багатьом ужгородцям, і для Наталії було дуже важливо зобразити "друга" міста, – розповідає ілюстраторка Юлія Буря.

Також Юля розповідає про улюблені місця.

– Моя найулюбленіша традиція міста в Ужгороді – це Найт Райд. Це була для мене одна з мотивацій навчитися кататися на велосипеді (так, так, я з дитинства не катаюсь). Як на мене велосипед – це просто необхідний атрибут кожного ужгородця і одна з асоціацій міста. Далі все було простіше – сакури, міст кохання, вже традиційний ярмарок на коштах та теплі вечори, гарний захід сонця та вино. Я дуже вдячна Наталії за те, що вона мене направляла в потрібне русло і допомогла довершити проект до кінця, – каже Юля.

Можливо вже незабаром ми побачимо продовження проекту у футболках чи листівках.

Varosh

0 #