Книжковий фестиваль у Черкасах

20-22 квітня Черкаси сколихне масштабна подія — книжковий фестиваль, який організатори проводять вдруге.

Родзинкою фестивалю стануть не традиційні презентації книжкових новинок, а мистецькі перформанси — поєднання лекції, читання, спілкування з аудиторією з відео- та театральними постановками. На заході письменники покажуть себе з іншого боку, запропонують своє бачення літератури та читання.

— Таким чином ми можемо задіяти оте все найкраще, що маємо в Черкасах: театр, ведучих, науковців — і все це поєднати з гостями, зробивши щось нове для нашого міста, — сказала Людмила Фіть.

Серед гостей фестивалю будуть Оксана Забужко, Дара Корній, Катерина Калитко, Артем Чех та інші. З Артемом Полежакою відбудуться поетичні батли, з Любко Дерешем — моночитання. Приїде в Черкаси і Макс Кідрук. Цього разу не з презентацією книги, як зазвичай, а буде той-таки перформанс, який був тільки у Києві, про те, як Максим об’їздив всю Україну — його тур 100 містами.

Цього року буде потужний дитячий «десант», зокрема, Сашко Дерманський, Наталія Щерба та інші.

У фестивалі будуть поєднані цікава література, зустріч з лідерами думок, книжковий ярмарок від провідних видавництв, майстер-класи на нестандартних локаціях та дитячий простір.

«Різні символи – різні думки!» – слоган цьогорічного книжкового фестивалю «Маестро», який є чудовою платформою для розвитку та спілкування, для творчості і експериментів.

Логотип уособлює в собі відкриту книгу, що символізує масштабний вільний простір для пориву фантазії, думок і осмислення речей. Кожна сторінка – різна! Як і мільйони книжок: всі різні, ідейні і несамовиті, але їх розмаїття захопить кожного, без винятку

0 #