Новини

Ігровий куточок для онкохворих дітей: як долучитися до ініціативи

12 Березня 2018 1 267

Ініціатива облаштувати ігровий куточок для дітей, що перебувають в онкогематологічному відділені обласної дитячої лікарні в Мукачеві, виникла у активістів Ужгорода. Ідея з’явилася після відвідання ними лікарні.

– Ми маємо класних друзів – молодіжний театр "Увімкніть світло". Нещодавно вони ставили виставу Astroblastoma, в якій розповідається про двох онкохворих підлітків. Виручені від продажу квитків кошти вони витратили на те, аби створити гарний настрій онкохворим діткам з обласної дитячої лікарні. Ми ж долучили дівчат зі "Школи лідерства" і разом з театралами поїхали у відділення. Чи варто описувати враження? Діти, які б залюбки гралися, розвивалися, бігали – через діагноз – змушені місяцями перебувати на лікуванні. Один з пацієнтів знаходиться у лікарні уже 1,1 рік… Ми раді, що вдалося хоч на трохи зробити усміхненими їхні втомлені очі. Когось довелося розважати через скло палати і передавати подарунки медсестрами. Жодні слова не передадуть тих емоцій від усвідомлення, що там, де діти – нема дитинства.

А тому ГО "Щасливі діти" та "Увімкніть світло" пропонують стати чарівниками! Давайте об’єднаємося і разом подаруємо цим дітям ігровий куточок! Стінка з іграшками, книжками, розмальовками, олівцями та різними цікавими настільними іграми – це те, що дозволить діткам відволікатися від лікарняних буднів. Наша організація та друзі з "Включите свет" беруть на себе основні витрати з облаштування. Але зробити посильний вклад може кожен. Кошти можна перераховувати на офіційний рахунок організації. По завершенню проекту оприлюднимо звіт по всім надходженнях і витратах, – кажуть в організації.

Долучитися до ініціативи може кожен охочий. У призначенні платежу слід обов’язково вказати: "Благодійна допомога для облаштування ігрової зони для онкохворих дітей".


Отримувач: ГО «Щасливі діти»
р/р 26005053914173
ЄДРПОУ 39501655
МФО 312378


Крім того, активісти оголосили пошук волонтерів, готових час до часу приїжджати до діток із майстер-класами та тихими забавами.

З’ясувати деталі або висловити пропозиції можна за номерами: 050-616-92-03, 066-693-45-15.

0 #