Новини

Анжеліна Джолі презентувала соціальну стрічку, сценарій до якої написала берегівчанка

21 Вересня 2017 2 985

На відомому кінофестивалі в Торонто (TIFF) відбулася прем'єра мультфільму "Годувальниця" (The Breadwinner). На презентацію приїхала 42-річна американська акторка Анджеліна Джолі, яка є продюсером стрічки.

Приємно відзначити, що автором сценарію повнометражного мультфільму, де йдеться про нелегке життя дівчинки у Афганістані є Аніта Дорон, наша землячка, родом з міста Берегово.

Сценарій фільму заснований на книзі канадської письменниці Дебори Елліс. Фільм розповідатиме про життя дівчинки на ім’я Парван, яка живе під режимом талібів в Афганістані, і змушена видавати себе за хлопця, аби допомагати родині у той час, коли її батька несправедливо ув’язнили.

42-річна Аніта Дорон народилася у Берегові, на Закарпатті. Нині вона мешкає у Канаді і є режисером, сценаристом, продюсером, оператором, автором сценаріїв багатьох фільмів. Серед них фільм "The Lesser Blessed" (2012) за романом канадського письменника Річарда Ван Кемпа, що отримав найвищі нагороди на кінофестивалях у Канаді. Є також автором інших стрічок "The End of Silence" (2006), "Europa", "East" (2010) та інших. Аніта відома як активіст спільноти TED, а ще є сценаристом та оператором музичних кліпів сучасних канадських виконавців.

Varosh

0 #