Мода - Архів

Роксолана Новак: проект “OBRANI” – сукні для гарних, успішних, цілеспрямованих

24 Грудня 2016 6 434

Напередодні різдвяно-новорічних свят відома українська дизайнерка Роксолана Новак представила нову колекцію вечірніх і коктейльних суконь. Продемонструвати їх запросила не професійних моделей, а відомих жінок краю з різних сфер діяльності, а також їхніх доньок. Проект отримав назву "OBRANI" та викликав жваве обговорення у соціальних мережах. Про концепцію проекту, ідею та його реалізацію ми розпитали саму авторку. Далі – пряма мова.

Мені завжди цікаво робити щось таке, чого раніше не робила, і що б виглядало по-новому і не банально. Фотосесія у сукні для професійної моделі – звична справа, а я хотіла напередодні свят приємно здивувати всіх і підняти настрій. Давно відомо, що на Закарпатті багато красивих жінок. Серед них – такі, які викликають повагу і захоплення не тільки завдяки блискучому зовнішньому вигляду, а власній історії, успіхам у професійній діяльності. Крім того, вони встигають займатися багатьма іншими справами, у тому числі, виховувати дітей.

Мене часто запитують, хто повинен носити вбрання від бренду "Roksolana Novak"? Та будь-хто – вчитель, медійник, юрист, лікар. Не важливо, з якої сфери діяльності жінка, якого вона віку чи статусу. Якщо ми йдемо на якусь урочисту подію, нам хочеться бути красивими, особливими, не схожими на інших. У цьому і полягає основне завдання суконь від "Roksolana Novak" – зробити кожну жінку індивідуальною.

Назва проекту "OBRANI" – символічна і її не потрібно сприймати буквально. Насправді усі без винятку жінки є обраними. Вони обрані вже тому, що є жінками – вродливими, загадковими, цікавими. І кожну знаходить її сукня, яка підкреслює її чарівність.

Підбираючи героїнь для цього проекту, ми орієнтувались на те, щоб представити різні сфери, до того ж, проілюструвати кожну професію відповідними впізнаваними атрибутами, які можна розмістити в кадрі на фото. Так вималювався список жінок, яких усі знають, і які уособлюють жіночність, мають внутрішній стержень, вони є лідерами у своїх діяльностях і тому для нас вони є обраними. Відтак, у сукнях "Roksolana Novak" позувала юрист Наталія Панова, представниця поліції Анастасія Мальована, ресторатор Марина Лунченко, футбольний арбітр Яна Сащина, туризмознавець Меліта Рішко, телеведуча Лариса Липкань, весільний організатор Наталія Янцо, ну, і я як дизайнер. Більшість героїнь у проекті знайомлять нас зі своїми чудовими донечками, яким також неймовірно пасують сукні, схожі на мамині.

Ця колекція передсвяткова, міжсезонна. Вона виконана в досить темних тонах, трендах цього сезону – зелений, баклажановий, шоколадний, бронза і темно-синій. І так само тканина – це бархат, приглушена фактура з додаванням пайєток. Поєднано все це з прозорістю, оскільки зараз дуже актуальним є ефект татуювання, коли видно трішечки тіла. Такий ефект – безперечний лідер цього сезону в сукнях різних дизайнерів. Ось ці основні напрями і модні течії ми об’єднали в колекції.

Бути модними і гарними в новорічну ніч хочуть бути не тільки дорослі жінки, а й маленькі красуні. Попередня колекція у нас була повністю дитяча, але цього разу ми вирішили їх об’єднати. Фемілі-лук зараз дуже модний, а оскільки в багатьох наших героїнь є чудові донечки, ми і їх вирішили долучити до проекту. Вийшло ніжно і мило. І показово, бо паралельно з роботою, успішні жінки-красуні встигають бути мамами.

На знімальному майданчику панувала абсолютна новорічна атмосфера, хоча до свят ще було досить далеко. Зйомки відбувалися в Royal Studio, фотограф – Михайло Балога. Стильні образи учасницям допомагали створювати Slava Rosso, постановкою займався креативний директор проекту Іштван Федьо. Ми усі разом гарно попрацювали, поспілкувалися, розважилися і взагалі – гарно провели час. І результат виявився відповідним – кожна героїня виглядає неймовірно!

Не обійшлося і без курйозів. Після публікації фото великий резонанс викликала світлина представниці правоохоронної сфери Анастасії Мальованої, де вона позує з пістолетом. Люди подумали, що це справжня зброя, і Насті навіть довелося пояснювати цей момент. Хоча дівчина чітко знає і виконує службові інструкції. Наївно вважати, що такий фахівець, як Анастасія, може зловживати службовим становищем і носити зброю поза роботою.

Багато хто запитував, чому саме цих, а не інших жінок ми обрали для проекту. Бралися до уваги кілька моментів: впізнаваність і успішність героїні, її зовнішні дані (адже суконь була обмежена кількість і всі вони були певного розміру), різні сфери діяльності, які можна проілюструвати відповідними атрибутами, наявність доньок, яким також потрібно було підібрати сукні, подібні на мамині.

Те, що проект викликав такий інтерес, засвідчує, що нам вдалася наша задумка. І це тільки початок. Попереду – цікаві ідеї з іншими жінками Закарпаття, для яких, власне, ми і працюємо.

До речі, усі сукні із проекту "OBRANI" можна придбати чи замовити індивідуальне пошиття – ми з радістю "обраними" зробимо усіх наших клієнток.

Пам’ятайте, кожна з вас особлива. Підкресліть свою індивідуальність неповторною сукнею – і це помітять усі навколо. Ви – жінка. Ви – красуня. Ви – обрана!  

Лариса Липкань, Varosh

На правах реклами

0 #