Мода - Архів

Мода на гарне тіло: pole dance у тренді

16 Липня 2013 9 599

Що таке pole dance (пол денс), себто танець на пілоні, чим він відрізняється від стриптизу і чи відрізняється взагалі? Ці питання мучили нас довго. Утім, ми таки наважилися зайти до зали, де викладають пілонний спорт і дізналися, що ж це за нова модна галузь у фітнесі.

Ужгородки Ілона Палфі, Юліанна та Антоніна Гудзь – викладають pole dance у студії танцю "Сказка", що в Ужгороді. Нам тренери і розкрили усі "таємниці" майже скандального спорту. Власне, після першого ж тренування суперечливі думки щодо, так званої "скандальності", ураз зникають. А тепер усе по порядку.

Довідка:

Pole dance – вид спорту, що поєднує у собі елементи танцю з акробатичними та гімнастичними вправами на пілоні, один з видів фітнесу. Пілон у цьому випадку – лише тренажер. Історія танцю бере свій початок від китайської циркової акробатики та індійської йоги на шесті.


– Найчастіше можна почути запитання: чим pole dance відрізняється від стриптизу. Відповідаю: pole dance – це спорт, стриптиз – ні. Ми тут не роздягаємося. Навпаки, за правилами pole dance заборонено оголювати тіло та використовувати інтимні рухи. Цей стиль вже давно відокремився від стриптизу, він є абсолютно самостійним. Коли ми заходимо до зали, то усвідомлюємо, що це тренування силове. Звісно, ми танцюємо, але це настільки складна хореографія, що часом для того, аби добре виконати трюк потрібно попрацювати над ним кілька тижнів. Це дуже важка фізична праця, – каже Ілона Палфі



– Мене pole dance зацікавила Ілона. Ми усе разом пробували, тренувалися, експериментували. Звісно, сьогодні у мене ще виходить не все, але я бачу, що чим більше я займаюся, тим краще мені вдається. Головне, – це старання. Важливо й те, що цей вид спорту гармонійно розвиває усе тіло: пластику, витривалість, м’язи, мускулатуру. Сьогодні я викладаю pole dance три рази на тиждень. Окрім занять тут у залі, я дуже багато дізнаюся з майстер-класів, що є в мережі, адже, на жаль, сьогодні в Україні їх не так вже й багато, – каже тренер з pole dance Антоніна Гудзь.



– Коли я вперше побачила у Києві танці на пілоні, то пройшла повз і подумала, що ніколи в житті цим не займатимусь. Потім подруга запросила мене на одне з тренувань, на якому вона викладала. Я трохи позаймалася і зрозуміла, що у мене дуже активно почало розвиватися тіло. Перевага пілону у тому, що він формує тіло за дуже короткий термін. Навіть ті дівчата, що ходять до нас лише по три місяці, вже бачать результати. Пілон ніколи не зробить жіноче тіло чоловікоподібним. Він формує гарні та пропорційні форми, – каже Ілона.



– Мені здається, що кожна жінка має зацікавитися pole dance, бо це щось нове. Багато людей до нас приходить навіть до кінця не розуміючи, що це, але їм цікаво спробувати. Для мене особисто це щось дуже нове та цікаве, хоча спортом я займаюся з самого дитинства. Наші учениці самі розуміють, що без праці над собою нічого не буде. Але коли вони бачать результати, то переконуються, що усе було не дарма. Кожній жінці потрібен час: комусь менше, комусь більше. Я рада, що незважаючи на те, в Україні про pole dance поки знають не так багато, як за кордоном, утім його популярність дуже росте, – переконана Юліанна.



– Секрет мого розвитку на полоні – імпровізація. Головне – не комплексувати, а відпустити себе. Більше того, пілон – це великий простір для фантазії. Перш за все, варто зайнятися pole dance тому, що це небанальний спорт, це не тренажер. Заняття приносять неймовірне задоволення: година минає, як п’ять хвилин. Звісно, нам важко боротися зі стереотипом, що pole dance – це стриптиз, але я впевнена, що завдяки і нам, зокрема, це скоро зникне, – розповідає Ілона.



– Мені дуже хочеться, аби люди перестали боятися. Головне – перший крок, потім – усе стає можливим. Комплекція та вага – не перешкода, коли є бажання – все вийде, – запевняє Ілона.


До слова, майстер-клас у студії танцю "Сказка" в Ужгороді 20 та 21 липня проведе відома танцівниця pole dance та призерка численних конкурсів Марія Лазутіна. Усі деталі щодо запису можна дізнатися за посиланням


Контакти:

Varosh.com.ua

Фото: Андрій Кирилюк

0 #