Мода - Архів

Balloontree: стильні в’язані аксесуари

24 Вересня 2015 5 221

Ужгородка Даша Савченко вже вісім років виготовляє натуральні в'язані речі: шапки, шарфи, снуди, пов'язки. Нам дівчина розповіла з чого усе почалося, а також які кольори та форми актуальні у цьому сезоні.

– Я народилася і виросла в Ужгороді, тут і навчалась в УжНУ на інженерно-технічному факультеті. Дуже люблю свою професію (інженер-будівельник). В’язати почала років 8 тому. Все почалося з того, що вив’язувала своїм подругам на дні народження подарунки у вигляді шапок, шарфиків та рукавичок, а потім пішло-поїхало… Подруги подруг і собі таке захотіли і вже почали у мене замовляти, – розповідає Даша.

– Сам процес в’язання приносить мені шалене задоволення. Коли в моїх руках народжеється щось гарне і те, що я собі в голові уявила, це просто неймовірне відчуття. З часом я зрозуміла, що в’язати на замовлення мені не так подобається, як створювати, щось своє і пропонувати потім це людям. Я звернула увагу на те, що таким чином також можна рухатися, бо мої речі подобаються людям. Але від в’язання на замовлення поки не відмовляюсь, – каже майстриня.

– У своїх речах я відображаю практичність та комфорт. Оскільки моя улюблена пора року – зима, то я про створення нових речей думаю, ще з літа. Основні кольори повсякденних виробів є тони бордового, зеленого, сірого та розбавляю цей коктейль чимось світленьким, щоб кожен міг знайти для себе вибір. Яка зима без гірських лижних схилів? Я сама значну частину холодної пори року проводжу катаючись на лижах, ось чому я в’яжу і сноубордистські шапки, для них я підбираю, щось яскраве та натуральне, щоб далеко було видно і вуха не замерзли, – з посмішкою зауважує Даша. 

– Речі я продаю через інтернет за допомогою популярних сайтів, а у нас в місті можна придбати у чудовій крамничці "Well Dressed", з якою я нещодавно почала співпрацювати. На жаль, не завжди можливо втілити в життя саме те, що я задумала, бо дуже важко знайти у нас нитки таких кольорів та того складу, що мені необхідно для роботи. Тому намагаюся привозити нитки з-за кордону. Мої вироби всі майже з натуральних матеріалів, якщо і використовую штучні нитки, такі як акрил, то вибираю тільки якісні, щоб після першого прання виріб не мав жалісливий вигляд, – розповідає майстриня.

Varosh

0 #