Життя

Душа Індії у центрі Ужгорода

12 Березня 2013 10 825

В Ужгороді є куточок Індії, де можна знайти справжні сарі, прикраси та "співаючу чашу".

Індією та східною культурою ужгородка Віра Мартинова зацікавилася ще практично з підліткового віку. Особливо їй припали до душі яскраві жіночі прикраси та одяг. Три роки тому нарешті вдалося втілити свою давнішню мрію – Віра вперше вирушила у цю далеку країну, де провела кілька місяців.

Каже, що досить легко адаптувалася у тамтешньому суспільстві, а допомогли у цьому знайомі індуси, з якими потоваришувала заздалегідь. Місцеві мешканці у більшості виявилися досить гостинними та привітними людьми.

Віра у Індії стала переконаною вегетаріанкою після того, як побувала у кварталі, де просто на вулицях вбивають тварин. У той самий час, серйозно захопилася йогою.

У місті Рішікеше, що у передгір’ї Гімалаїв, у місцевому ашрамі дівчина пройшла курси аюрведичної медицини і масажу, марма-терапії та йоги.

Саме Віра допомогла відкрити в Ужгороді перший індійський магазинчик "IndiGo". Його власник – Армен Михайлянц, який також часто буває у Індії, практикує йогу та викладає її основи у обласному центрі.

Тут можна придбати будь-які повсякденні речі, якими користуються індуси. Перш за все, це прикраси та одяг: різнокольорові сарі, хусточки, непальські пончо, теплі джемпери та піджаки, модні штанці, легке взуття. А також дрібні предмети побуту – від ароматизованих свічок до бронзових дверних ручок і замків, від стильних гаманців до оригінальних світильників і подушок ручної роботи. Є вже й постійні клієнти лікувальної косметики, східних спецій та чаю – справжнього індійського.

А ще, якщо завітаєте до магазину-салону, обов’язково попросіть показати тибетську «співаючу чашу», яка видає дивні звуки, що створюють умови для повної релаксації. Цікаво, що ці чаші використовують також для м’якого масажу. Кажуть, що ефект неймовірний – вібрація здатна знімати болі у шиї та плечах, головний біль та сприяє нормалізації травлення.

Загалом, завітавши до Індійського магазинчику, ви точно не пожалкуєте. Адже потрапите у східну казку, а красуня Віра розповість вам ще чимало про далеку і надзвичайно цікаву країну та її традиції. Звісно, якщо попросите…  

Вже цієї неділі, 17 березня, власники магазинчика летять до Індії, аби вже 7 квітня порадувати своїх постійних відвідувачів новинками та цікавими індійськими штучками.

Адреса IndiGo: Ужгород, пл.Шандора Петефі 34/2.

Алекс Брут, спеціально для Varosh.com.ua

Фото: Сергій Мазур

0 #