Життя

Михайло Карпенко: Мій перший гонорар – кілограм піци

28 Лютого 2013 7 423

Ведучий святкових заходів, квнщик з величезним досвідом, музикант і просто хороша людина про роботу, життя та особисте.

Свій перший святковий захід я провів у 19. Друг попросив попрацювати замість нього на весіллі. Знаєш, навіть сьогодні, часом, у мене не виходить таких вечорів, як тоді. До речі, перший гонорар був кілограм піци.  

Якраз тоді у мене лише почалося студентське життя, я вчився на відмінно і багато замовлень не міг брати. Більше того, я був упевнений, що працюватиму інженером-комп’ютерником. Сьогодні я вже закінчую п’ятий курс і, звісно, навчання давно відійшло на другий план.

Багато викладачів каже: «Ну що ж ти наробив? Так же добре вчився!», але я бачу реальний результат від того, чим зараз займаюся. До того ж, отримую від цього задоволення.

Думаю, що люди довіряють мені вести такі важливі у їхньому житті події через те, що ми симпатизуємо одне одному. Ведучого неможливо запросити просто переглянувши відео з ним – його треба бачити у роботі, «пощупати», так би мовити. Більшість моїх замовників саме так зі мною і знайомляться. Вірю, що ми з усіма ними чимось схожі – інакше, вони мене б не обирали.

Зважаючи на те, що я молодий – не важливо, що виглядаю я на 35 – мені простіше працювати з такими самими людьми, як я. Не має значення що це: корпоратив, весілля чи вечірка – я можу залишатися таким, яким я є. Плюс: я знаю, що молодь дивиться, що слухає, чим цікавиться – це дуже допомагає.

Самокритика – мій кращий друг. Часом, аж занадто. Тому, мені просто визначити, як я провів вечір. До того ж, усе можна зрозуміти з реакції, яку викликали у людей мої жарти. Я добре знаю усі свої переваги й недоліки.

Для того, аби їх у моїй роботі було якомога менше намагаюся знаходити для себе нові шляхи розвитку, нові знайомства, роботу. Останнім часом почав стажуватися на радіо: хочу краще оволодіти мовою, мати ліпшу дикцію.

Також, я працюю на телебаченні: є можливість спробувати себе у кадрі, розвивати акторські здібності, імпровізувати у будь-якій ситуації.  
Чого я не люблю у своїй роботі? Напевно, людей, які йдуть на свято з поганим настроєм і заздалегідь налаштовують себе на невдалий вечір.

Звичайно, для того і є ведучі – аби їх розворушити, розвеселити і зробити свято святом.

Я вважаю Івана Урганта кращим ведучим. Для мене він зразок і еталон. Це суміш інтелекту, гумору та харизми.

Катя Сашина, спеціально для Varosh.com.ua

Фото люб’язно надані Михайлом Карпенко

0 #