Культура

Вуса і мода

29 Березня 2013 5 562

З нагоди тематичної вечірки у Panorama by Kashtan ми вирішили трошки заглибитися у тему.

Почали з опитування в соцмережі Facebook, мовляв, у кого з відомих вусачів найкрутіші вуса. Фактично, без бою переміг Сальвадор Далі. Точніше його вуса.

"Доки увесь світ роздивляється мої вуса, я роблю свою справу" – казав геній. Вони були частиною його творчості. На них Далі вішав фото, в’язав вузлики, а щоб утримувати вуса в необхідній формі, зокрема дибки, митець змащував їх начебто маслом з фініків. Цим самим приваблював мух, які постійно крутилися біля його обличчя. Можете й собі спробувати таку фіксацію, але спершу відростіть вуса потрібної довжини.

Але повернемося до нашого опитування. Другим після Далі вусачем став не Гітлер або Якубович, а Дядя Юра з Кактуса. Куди там, за нього проголосувало навіть більше людей, ніж за Павла Зіброва, Супер Маріо, Бората та Шевченка. Годі вже й казати про Халка Хогана, Чарлі Чапліна, Чапаєва, Енштейна, Остапа Бендера та Фрідріха Ніцше.

Вуса і вусачі з нашого опитування

До слова, у багатьох древніх цивілізаціях вуса були, м’яко кажучи, не у пошані. Скажімо, у Древньому Єгипті, Древній Греції та Древньому Римі вважали, що це атрибут виключно тварин.

У часи Ренесансу вуса також майже не носили. У кінці ж цієї доби вони стали надбанням чималої кількості чоловіків. Бароко – вуса знову не у моді. З 1848 – тренд. І так далі. Словом, як змінювалися уявлення про ідеал чоловіка, так то минала, то знову поверталася мода на вуса.

Сьогодні вуса – це імідж, стиль та увага. Найбільше їх сьогодні шанують у Мексиці, Афганістані, Індії та Сирії.

Між тим, поступово вирізнилися цілі різновиди форм та видів вус: Шеврон, Далі, Англійські вуса, Фу Манчу, Хендлбар, Підкова, Імператорські, Абажур, Зубна щітка, Морж, Олівець і т.д.

У когось вуса є даниною традиції, але у сучасній Європі, особливо, серед молоді – звичайно ж моді. Звісно, сьогодні за популярністю вуса дещо тіснить борода, але перші завжди виглядають екстравагантніше та ексклюзивніше. Навіть без прибамбасів.

Аби віддати шану вусам та добряче повеселитися у Panorama by Kashtan вкотре організували тематичну вечірку. Цієї п’ятниці ввечері всім прихильникам головного хіпстерського атрибуту сучасності – вусів, нарешті випаде нагода помірятися довжиною, гущиною та формою зведеного у культ пушка над верхньою губою.

Всім, у кого з власними вусами не склалося, на місці люб’язно наклеять або намалюють такі, які пасуватимуть до вашого луку. У програмі вечора також передбачені тематичні розваги, зокрема колективна стилізована фотосесія, відтворення танців легендарних кіношних вусачів та хореографічний експеримент – moustache dance.

Ну і для дівчат з накладними або намальованими вусами – вхід вільний. Побачимось)

Varosh.com.ua

0 #