Культура

Триставісім випускають дебютний повноформатний альбом гурту

15 Квітня 2014 3 314

Назви платівки поки хлопці не розкривають — у соціальних мережах шанувальники мають її вгадати. Тим часом, з нами поспілкувалися соліст гурту Павло Генов та барабанщик Ігор Магада. Музикати розповіли, чого слід чекати від нового альбому та коли відбудеться його офіційна презентація.

— Хлопці, скільки пісень увійшло до вашого нового альбому і чим він відрізняється за стилем від попереднього?

— Відразу почнемо з найголовнішого: цей альбом не є другим. Це перший дебютний повноформатний альбом гурту. Попередній альбом "Перча" був мініальбомом, ЕР (extended play), він містив лише 5 композицій. А повноцінна дискографія гуртів зазвичай починається з першого великого альбому. Таким ций альбом і буде. (посміхаються)

Він міститиме 11 композицій. Якшо порівнювати з мініальбомом, то у цьому буде перезаписано в оновленому аранжуванні 4 композиції, а також ще плюс 7 композицій, які раніше не видавалися офіційно. Робота над матеріалом тривала протягом всіх трьох років існування гурту. Об’їздивши з цією програмою багато міст і фестивалів України, врахувавши те, які пісні найкраще "заходять вживу", які моменти в них найбільш цікаві слухачам, та спираючись на досвід звучання цих пісень у попередньому мініальбомі, ми взяли все найкраще з нашої програми, попрацювали над аранжуванням в композиціях, над звуком, структурою, і зробили альбом максимально компактним і невимушеним, і разом з тим дуже потужним, драйвовим і ціленаправленим.

— Як довго ви його записували та коли офіційна презентація?

— Альбом почали записувати відразу після цього Нового року, точніше після Різдва. Робота над ним і досі повністю не завершена… Тобто поки ми не можемо виставити альбом у вільне прослуховування чи презентувати матеріальний носій. Утім, це не може нам завадити з презентацією матеріалу альбому в рідному Ужгороді. Вже на найближчий запланована досить велика кількість виступів по Україні, і ми не знаємо, коли ще зможем виступити в Ужгороді. Тому ми вирішили зробити, таку собі,  "домашню" презентацію.

Виступ буде цікавим абсолютно для всіх шанувальників нашої творчості, оскільки в майбутньому альбомі багато пісень зазвучать інакше, ніж вони були на мініальбомі, чи виконувалися вживу до цього. В них буде більш професійне аранжування, в деяких піснях кардинально змінена структура. Тому ми впевнені, що це варто почути і побачити наживо. (сміються) Зробити це можна буде 21 квітня у клубі "Фантом". Музичний супровід та продовження вечірки від "Сhicarrones Shator".

— Хто писав музику і тексти?

— Авторство майже всіх текстів в альбомі, і взагалі, в гурті, належить нашому фронтмену, вокалісту і гітаристу Павлу Генову. Ідеї всіх пісень, всі теми, про які співає гурт, йдуть саме від нього. А далі вже з цим починають працювати всі музиканти, додаючи кожен свою часточку вмінь і бачення композицій. Якшо офіційно, то слова — Павло Генов, а музика — гурт "Триставісім". (сміються)

— У чому головна "родзинка" альбому, на вашу думку?

— Родзинка альбому в тому, що "такого ще нигда не боло". А якшо серйозно, то взагалі ми характеризуємо свій стиль, і стиль альбому зокрема, як фольк-рок. Утім, насправді, наша музика виходить далеко за рамки такої характеристики. Через те, що в нас багато учасників у гурті, і всі беруть дуже активну учать у створенні композицій. Тому у музиці змішано дуже багато різних стилів, багато вподобань кожного музиканта. У підсумку, виходить якийсь новий і своєрідний стиль, у якому є фольк, джаз, панк, регг, рок, ска, фанк і латина. Все це ще й пронизане енергією, драйвом, позитивом. 

Росана Бісьмак, Varosh

Фото: Віктор Дьомін та Микола Романовський

0 #