Культура

Фестиваль Pohoda 2017: готуємо десант!

8 Травня 2017 2 382

Два роки поспіль команда організаторів радісно звітує про солд-аут, за один фестивальний день 30 000 відвідувачів з 34 країн, 166 концертів за три доби на 20 стейджах. Минулого літа команда Varosh потрапила на Pohoda вперше і по завершенні роботи не виникало сумніву, чи ми хочемо бути тут через рік.

На сайті pohodafestival.sk дуже символічно ведеться відлік до початку найбільшого музичного фестивалю Словаччини, адже персонал Pohoda чекає першого дня аж ніяк не менше, ніж гості. Отже – 6-8 липня, двадцять перший фестиваль Pohoda, летовище міста Тренчин. Залишаються дрібниці організаційного процесу, на які необхідно зважати заздалегідь.


Паспорт. Віза. Квитки


Паспорт – закордонний. Віза – шенгенська. Безвіз – безвізовий.

Насправді, ми наважимося агітувати за Pohoda, як за найадекватніше фестивальне поєднання ціни/якості. Квитки – до 22 травня коштують 89 євро, по тому і до 5 липня вартість триденної перепустки складе 99 євро. Тим, хто буде купувати прямо на порозі доведеться додати ще 20 євро організаційного збору. Діти до 12 років у супроводі дорослих проходять безкоштовно. Зважаючи на неприємний досвід з фейковими квитками, організатори наголошують та закликають купувати перепустки тільки в авторизованих точках збуту.


Дорога


Від Ужгорода до Тренчина 400 км. Маршрут автобусом Ужгород-Кошіце (200 грн) з Кошіце до Тренчина потягом (до 10 євро). Але досвід і небажання витрачати енергію на пересадки показує, що найкраще добиратись машиною. На території фестивалю наявні паркінги (14-30 євро). В кого нема авто – BlaBlaCar стане в нагоді. Ідея організувати власний party-bus перевірена на собі та абсолютно варта всіх зусиль.


Проживання


Наметове містечко Pohoda до ваших послуг. А це, до речі, 125 000 квадратних метрів чудово організованого кемпінгу, які входять у вартість вхідного квиточка. Також для вас готові розкласти намет з двома карематами і мінімальними ковдрами (49 євро на двох), чи поселити вас в котедж неподалік головних подій фестивалю (219 євро на двох). Є також варіанти сімейних наметів і наметів для компаній до 5 людей (349 євро) – з освітленням, повним спальним комплектом, столами і пуфами.


Лайн-ап


Щороку топ-менеджери фестивалю чаклують над музичним наповненням. Старі афіші Pohoda змушують тебе захотіти, щоб машина часу стала правдою: Nick Cave and The Bad Seeds, PJ Harvey, Kraftwerk, Manu Chao, Portishead, Moby, Patti Smith, Tricky, Bjork, Atoms For Peace, Wu Tang Clan, Block Party, The XX, Madness, Publick Enemy, Aloe Blacc, Orbital, Kasabian, Lamb, Die Antwoord, Emiliana Torrini, Róisín Murphy, Eagles Of Death Metal, DJ Shadow, Young Fathers, Flying Lotus, James Blake, The Smashing Pumpkins, Stereo MC’s – переліком можна займатися не день і не два. Варто наголосити – звук на Pohoda сміливо втирає носа найбільшим фестивалям Європи, бо зрештою, не достатньо тільки побачити виконавця наживо, хочеться його таки чути.

Станом на сьогодні анонсовано, до прикладу, концерти Solange, Alt-J, M.I.A., Jake Bugg, Benjamine Clementine, Slaves, Sleaford Mods, а на Spotify заливають офіційний плей-лист.

Кожного тижня на facebook-сторінці фестивалю оголошуються нові учасники Pohoda 2017. Ми слідкуємо за оновленнями та вдруге, що майже традиційно, готуємо до виходу гідів по виконавцях.

Катя Маріаш, Varosh

Фото: Віталій Маріаш, Валентин Клєпаков

0 #