Ідеї

Неподалік від Закарпаття відкрили нову фабрику LEGO. Дітей сюди водять на екскурсії

18 Січня 2016 6 603

Данський виробник іграшок Lego вирішив збільшити потужності та розширити свою фабрику, яка розташована у східній Угорщині – поблизу міста Ніредьгаза.

Зокрема у будівництво нової промислової бази інвестовано 30 млрд форинтів (понад 95 млн євро), а кількість задіяних працівників довести до 1600 чоловік.

Презентував плани данської компанії особисто міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петер Сіярто. Він розповів, що Данія є одним з найбльших торгівельних партнерів країни і на спільних підприємствах задіяно понад 10 000 робітників.

Фабрика DUPLO Lego у Ніредьгазі почала працювати у 2008 році. Проте договір оренди промислових приміщень заводу закінчується в 2015 році, тому компанія вирішила збудувати нову виробничу базу, приблизно у три рази більшу – 250000 квадратних метрів. Тут буде встановлено понад 700 нових станків для виготовлення та пакування відомих іграшок.

У 2013 році прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан особисто взяв участь у закладенні у фундамент нового заводу спеціальної капсули часу, що виконана з елементів LEGO.

“Ми отримуємо багато запитів від груп, що бажають відвідати фабрику, і ми організуємо в середньому близько двох турів на тиждень – це дитячі садки, школи, університети і так далі. Величезне число дітей нас відвідують. Ми з нетерпінням чекаємо можливості вітати їх у наших нових приміщеннях”, – каже Йенс Петер Клаузен, керівний директор підприємства у Ніредьгазі.

Сподіваємося, що екскурсія на фабрику іграшок LEGO буде доступною і для дітей із Закарпаття.

Олександр Ворошилов для Varosh

0 #