Виставка “Мелодія нитки”

8 травня в Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту свій творчий доробок презентує Любов Лішка.

"Мелодія нитки" – четверта персональна виставка вишитих робіт авторки. Раніше з її творами вже мали нагоду познайомитись відвідувачі Закарпатського обласного краєзнавчого музею ("Світ захоплення", 2006) і Закарпатського обласного музею народної архітектури та побуту ("Муза душі", 2010). А не так давно, в лютому, за підтримки департаменту культури Закарпатської облдержадміністрації роботи вишивальниці експонувалися в Музеї вишитих ікон Дмитра Блажейовського у Львові.

Цього разу авторка презентує близько 30 вишиваних картин, здебільшого – ікон, а також тематичних композицій, пейзажів і натюрмортів. Відкриття виставки – о 16.00.

Довідково:

Народилася Любов Лішка 12 лютого 1958 року в с.Горяни (нині мікрорайон Ужгорода). Закінчила Київський інженерно-будівельний інститут і майже 40 років працює за фахом.

Вишивкою займається більше 25 років. Як розповідає сама майстриня, спершу йшлося просто про декорування власної оселі, та згодом світ вишивки направду захопив: окрім серветок, подушок і килимів, вишитих хрестиком та гладдю, в доробку з’являються й тематичні картини, в яких народні традиції гармонійно поєднуються з авторськими творчими шуканнями.

0 #