Вистава “Трям привіт!”

Початок вистав об 11:00 та о 13:00.

У неділю, 22 квітня, артисти Закарпатського академічного обласного театру ляльок щиро запрошують своїх шанувальників на прем’єру вистави для дітей дошкільного та шкільного віку "Трям! Привіт!" за п’єсою Сергія Козлова – сценариста всесвітньовідомого мультфільму "Їжачок у тумані".

Обираючи саме цей зворушливий та, водночас, веселий і динамічний драматургічний матеріал для вистави, постановники, а насамперед – режисер, задумалися над не такими вже й простими запитаннями: "Ми живемо у світі, де на перший погляд нас оточують друзі, але чи так є насправді? А хто такий друг? А друзів має бути багато чи тільки один? А чи можна ділити дружбу ще з кимось? А що означає висловлювання "мій друг"? В якому сенсі "мій"? Тільки мій і нічий більше? І взагалі, що таке дружба?".

Подібні запитання – хвилюють у всі часи, а надто сьогодні, коли люди сховались у віртуальному світі за іграми та за спілкуванням у соціальних мережах, коли діти (та й дорослі!) відвикають будувати справжні взаємини одне з одним.

Ось, до прикладу, герої вистави "Трям! Привіт!". Романтичний Їжачок товаришує із Ведмедиком і Зайцем, а Ведмедик вважає своїм другом тільки Їжачка й нікого більше. І кожен із них по-своєму правий… Чи неправий? Як правильно вчинити у складній та небезпечній ситуації, з якою швидкістю можна прийняти важливе і єдине правильне рішення?

Відповіді разом із глядачами спробують віднайти режисер-постановник і автор музичного оформлення вистави, заслужена артистка України Наталія Орєшнікова та блискучий акторський ансамбль – заслужена артистка України Елла Григор’єва, актори Юлія Чеховська, Микола Карпенко, Андрій Опіок, Микола Ігнатишин. А неймовірний казковий світ, у якому живуть персонажі вистави, створили запрошена з Київського театру ляльок художник-постановник Віра Задорожня, художник по світлу Ірина Осокіна, звукорежисер Василь Джуган, майстри з виготовлення ляльок та декорацій В’ячеслав Осавальчук, Олена Ремгільд, Наталія Чепурна, Світлана Бєлікова, Ірина Осокіна, Іван Когутка.

Отже, герої нової вистави театру "Бавка" з нетерпінням чекають на своїх перших глядачів у неділю, 22 квітня. 

Ніна Малишка, театрознавець

0 #