Школа ужгородця: урбаністика й архітектура для дітей та батьків

– Продовжуємо наші вже відомі та улюблені заняття з урбаністики та архітектури "Школа ужгородця", розроблені нашими чудовими й професійними партнерами – Дитяча архітектурна школа (ГО "Критичне мислення") з Харкова у рамках проекту CHOICE. Попередні заняття проходили на ура, діти були в захваті, як і ми від них та їхнього нестандартного бачення. Отже. 10 цікавенних занять із молодою й дуже цікавою архітекторкою Юлією Коротких. Будемо говорити про місто, будівлі, простір та наші відчуття; самі проектувати вулицю, вирішувати інфрастуктурні проблеми і фантазувати. Все це в ігровій формі, весело й невимушено. Неправильних відповідей немає, оцінки заборонені, – кажуть організатори.

По 2 години щосуботи та неділі, і в цю суботу – перше заняття! Реєстрація тут.

– На цей раз ми вирішили зробити серію занять не для дітей, а для дітей та їхніх батьків. Тому набираємо одразу по двоє: дитина 10-14 років (мінімум 9, якщо дитина щиро зацікавлена) + мама або тато (у крайньому випадку брат/сестра не молодше 16 років). Ми впевнені, що цікаво буде усім – насправді більшість дорослих знають про урбаністику та архітектуру не набагато більше, ніж їхні діти. А ще такі "парні" заняття важливі, тому що саме у цьому віці батьки все менше спілкуються з дітьми, стосунки починають погіршуватися, а потім… настає страшний підлітковий бум. Робити щось разом – найкращий спосіб встановлювати близькі стосунки й посилювати прив’язаність, – розповідають організатори.

Заняття безкоштовні, всі матеріали надаються. І цей прекрасний факт забезпечує організація DVV International, ГО "Інтеграція та розвиток", бо проект "Громада, що навчається: трансформація конфліктів в Україні та Молдові через активну громадську участь" виконується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

0 #