Перший Всеукраїнський відкритий дитячо-юнацький хоровий фестиваль-конкурс “Голоси Яскравої Країни”

24 квітня (п’ятниця) – день відкриття фестивалю:

25 квітня (субота) – конкурсний день:

26 квітня (неділя) – день закриття фестивалю та Гала-концерту:

Довідково:

Громадська організація "Яскрава Країна", яка є ініціатором та організатором конкурсу, має десятирічний досвід проведення хореографічних та вокальних фестивалів: всеукраїнський фестиваль конкурс дитячої та юнацької творчості у м. Трускавець, фестиваль-конкурс циркового мистецтва у Дніпропетровську, дитячі фестивалі-конкурси в Криму до 2014 року, фестиваль українського народного мистецтва на Хортиці, фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості в Чернігові, фестиваль вокального мистецтва та класичного балету в Одеській національній опері, фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості в Дніпропетровську.

За доброю традицією, "Яскрава Країна" знов збирає творчу молодь з різних куточків України у старовинному закарпатському місті Ужгород, проте цього разу навесні – у час, коли місто перетворюється на райський сад, утопаючи у рожевому цвітінні екзотичних сакур. Цьогорічний фестиваль ми вирішили присвятити вокально-хоровому мистецтву, яке є невід’ємною складовою української національної культури, має багатовікову історію та вагомі здобутки.

Конкурс хорового мистецтва відбудеться серед різних категорій учасників (вокальні ансамблі, дитячі хорові колективи, молодіжні хорові колективи) у вікових категоріях від 11 до 25 років. Фестивальні заходи будуть проходити в найвідоміших місцях Ужгорода: Ужгородське державне музичне училище ім. Д. Задора, Закарпатська обласна філармонія, Закарпатський музей народної архітектури та побуту, Ужгородський Хрестовоздвиженський греко-католицький Кафедральний Собор.

Основною метою фестивалю є підтримання, розвиток та популяризація в широких колах вокально-хорового мистецтва, збереження і розвиток традицій хорового співу, ознайомлення дітей зі східних та центральних регіонів з багатою історичною та культурною спадщиною Закарпаття.

Участь у фестивалі візьмуть близько двохсот учасників з різних регіонів України (Київська, Сумська, Закарпатська області), більшість з них – лауреати багатьох премій та конкурсів з вокально-хорового мистецтва.

Проект підтримали відомі діячі культури і мистецтва, які представляють різні регіони України. Головою журі є Ніна Заболотна (м.Одеса) — кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри хорового диригування Одеської державної академії музики ім. А.В.Нежданової, Лауреат міжнародних конкурсів.

До неї приєднаються Володимир Волонтир (м. Мукачево) — Заслужений діяч мистецтв України, доцент кафедри співу, диригування і музично-теоретичних дисциплін Мукачівського державного університету, член Національної спілки композиторів України, лауреат премії імені Д. Задора, директор Мукачівської хорової школи, художній керівник і диригент хору хлопчиків та юнаків Мукачівської хорової школи.

Олена Асташева (м. Київ) —  арт-директор Київського дитячого хору "Щедрик", лауреат Міжнародного хорового конкурсу м. Ніш (Сербія) в номінації "Кращий диригент".
А також Наталія Ярославівна Манько (м. Львів) — Художній керівник і диригент Зразкового дитячого хору "Радуниця".

Організатори вдячні за підтримку, сприяння та активну громадську позицію управлінню культури Закарпатської обласної державної адміністрації на чолі з Глібою Ю.Ф., Ужгородському державному музичному училищу ім. Д. Задора та його директору С.Н.Стегней, Закарпатській обласній філармонії на чолі з директором Микита І.І., Закарпатському музею народної архітектури та побуту, Ужгородському греко-католицькому хрестовоздвиженському кафедральному собору.

0 #