Концерт “Віртуози Києва”

18 вересня в Закарпатській обласній філармонії виступить український камерний оркестр "Віртуози Києва" з композиціями Петра Чайковського, Антоніо Вівальді, Вольфганга Амадея Моцарта, Йоганна Штрауса, Антона Дворжака і Іоганесса Брамса.

"Віртуози Києва" – перший незалежний камерний оркестр України, який сформувався в 2016 році під керівництвом диригента Дмитра Яблонського. Яблонський – почесний диригент Єрусалимського оркестру, номінант на премію Grammy. Виступає в Карнегі-холі (Нью-Йорк), Ла Скала (Мілан), Лувр (Париж). Основний склад колективу склав «кістяк» відомих на всю країну «Київських солістів».

До складу оркестру входять представники головних національних музичних колективів країни – вихованці кращих педагогів України, Європи і США, багато з яких навчалися і працювали у видатного українського скрипаля Богодара Которовича.

Крім концертів і гастрольних турне "Віртуози Києва" записали камерні симфонії Дмитра Шостаковича і музику Валентина Сильвестрова. Відомі вони також спільними роботами з Ніно Катамадзе, з якою крім десятку зіграних концертів, музиканти записали кілька альбомів. А також з Борисом Гребенщиковим, чий проект Symphony (ідейним натхненником і диригентом якого виступив музикант «Океану Ельзи» Мілош Єліч).

0 #