Кіно-акція на підтримку Олега Сенцова та бранців Кремля в Ужгороді

– Який код українця, таємниці Гонгадзе, що переживають бранці Кремля? Дізнайтеся й приходьте на кіно-акцію на підтримку Олега Сенцова та бранців Кремля. 18 червня в Ужгороді відбудеться прем’єра фільмів закарпатського "Серце мами Гонгадзе" та "Сильні духом". За участі героя останньої стрічки – Юрія Яценка, першого звільненого українця-в’язня Кремля. У показі планує взяти участь режисер стрічок, який з 12 червня голодує в знак солідарності з бранцями Кремля. Вперше фільми закарпатського режисера покажуть в Ужгороді (загалом його стрічки демонструвалися на близько 100 міжнародних кінофестивалях і здобули близько 40 нагород), – кажуть організатори події.


Новий фільм В’ячеслава Бігуна "Strong in Spirit – Сильні духом" – кіносповідь Юрія Яценка – першого українського політв’язня, який успішно вирвався на волю з кремлівської тюрми після початку нової європейської війни. Таємно затриманий і підданий тортурам в Росії, Юрій вдається до відчайдушного, але продуманого кроку, щоб повідомити про себе. Як він боровся і вижив, що переживають інші українські бранці Кремля, як-от Олег Сенцов? Фільм про один із образів сучасного українця, який може надихати. 


"Серце мами Гонгадзе" (Україна, Грузія, 2017, реж. В’ячеслав Бігун, док., драма, історія, біографія, 75 хв., у 2 ч.). Повна прокатна версія. Унікальна прижиттєва кіносповідь Лесі Гонгадзе про велику українську любов. Жінка, яку не почули, відверто розповідає про найбільш інтимні та надихаючі моменти свого життя. Глядачі дізнаються про Георгія Гонгадзе з вуст мами, навідають його бабцю, родину, дорогі їхнім серцям місця, зафільмовані в Україні, Грузії, Естонії та Франції. Стрічка підсилюється оригінальною музикою композитора Володимира Гронського, піснями Святослава Вакарчука, Володимира Самайди та Тамари Гвердцителі.


Режисер фільму В’ячеслав Бігун – український кінематографіст і вчений-юрист, родом із Закарпаття. Навчався і працював у провідних університетах і наукових установах (Сорбонна, Гейдельберг, Львівський ун-т, Ін-т держави і права НАН України та ін.), юристом – в Європейському суді з прав людини. Кандидат юридичних наук, магістр кіномистецтва (дипломований кінорежисер). Автор більше 500 публікацій та близько 20 фільмів, які на весну 2018 р. близько 40 разів нагороджено на українських і зарубіжних кінофестивалях. Неодноразово відзначався за популяризацію українського кіно.

0 #