Акція “Шевченко New” в Ужгороді

– Тарасу Шевченку 200 років! З цього приводу в Ужгороді в різних локаціях збереться творчі і небайдужі люди. Аби поговорити, почитати, подискутувати і просто круто провести час. Шевченко NEW – супергерой, революціонер, улюбленець жінок, стильний, дивний, незламний, поет, художник, тусовщик, харизматичний – різний. Саме про такого Шевченка обговоритимуть 16 березня. Наша мета перейняти на теренах Закарпаття нові, сучасні методи проведення культурно-просвітницьких заходів. Актуалізувати в Ужгороді культурний простір для обговорення та міждисциплінарного діалогу щодо постаті і творчості Т. Шевченка, його ролі і місця в українській культурі, – кажуть організатори заходу.

Програма:

18:00 пл. Народна (пам’ятник Т. Шевченку). Представлення нащадка Тараса Шевченка, якого тільки нещодавно розшукали ужгородські історики. Молодий пра-правнук Шевченка розповість про маловідоме життя свого прадіда (Перформанс).

18.30 Кактус (Корзо,7) разом із запрошеними до Ужгорода митцями читаємо Шевченка (читання, обговорення, дискусія).

До участі в обговоренні зголосилися:

* Віктор Янцо та Ірина, Гурт Rock-H.

* Анастасія Євдокимова, Київ, філологиня, PR-ниця проектуВізуально-дослідницька платформа при КНУ імені Тараса Шевченка, співробітниця української книгарні "Смолоскип".

* Заза Пауалішвілі, Київ, лауреат "Смолоскипа 2013", учасник безлічі фестивалів.

* Мідна Поезія, Київ, лауреатка літературної премії "Смолоскип 2013".

Організатори:

Контакти: Юлія Дуб (099 196 96 12), Радослава Чекмишева (050 908 24 06).

0 #