Новини

Зі світу по нитці: як ужгородські хенд-мейдери допомагають військовим у зоні АТО

17 Серпня 2014 5 711

Вже кілька тижнів поспіль на Закарпатті проходять різноманітні ярмарки хенд-мейду, головна мета яких збір коштів для придбання необхідних речей закарпатським військовим, що зараз на Сході.

Ми запитали у кількох майстрів хенд-мейду, що і чому вони виставляють на благодійні аукціони.


– Хендмейдом я почала займатись у декретній відпустці і приділяю йому багато часу майже щодня. Працюю у різних напрямках, однак спеціально для Благодійного аукціону на підтримку військових розпочала серію "Патріотична". Вона включає різні вироби, однак гамма у всіх синьо-жовта. Поки на аукціон виставила 2 свої роботи: декорована інтер’єрна пляшка та органайзери-магніти. Вирішила долучитись до акції, адже мені не байдужа доля тих мужніх хлопців і чоловіків, які обороняють нашу землю. Зараз дуже нелегкий час для нас всіх. Хочеться підняти настрій своїми роботами тій людині, яка придбає лот і тим самим домоможе військовим. Це не останні мої роботи для аукціону, вже незабаром буде ще кілька ціквих лотів, – каже Елеонора.


– Решила помочь хоть чем-то, так как деньгами помочь особо нету возможности. Изделия –  бижутерия ручной работы.  Хотя сейчас временно не занимаюсь этим, так как у меня двое маленьких деток и просто нету времени. Но в будущем очень хочу вернуться снова к творчеству, – каже Олена.


– Вирішила долучитися тому, що раніше працювала в одній з військових частин, і сама була військовослужбовцем, то прекрасно знаю в якому стані знаходиться матеріально-технічна база нашої армії. Хотілося хоч якось допомогти нашим військовим, зробити свій невеличкий внесок. Адже просто неможливо залишатися байдужою в нинішній ситуації.

На аукціон віддала браслети в патріотичному стилі – жовто-блакитні, якщо не помиляюсь то близько 25 шт. Але продовжую працювати над ними і далі, – каже Лідія Федоренко.


– Долучилася до акції скоріше з принципу – "хто, якщо не я". Думаю кожен з нас (активних учасників) керується тим же настроєм. Хендмейдом (або, як я останнім часом цей вид мистецької діяльності називаю, рукотворчістю)  займаюсь вже досить давно: шиття-вишивання, гачкування-вязання, інколи і косметика з миловарінням потрапляє. Почалося все з гачкування речей на замовлення, але потім відійшла від стандартних речей і зупинилась на прикрасах: буси, сережки, браслети, та інші аксесуари.

Я вже давно носила в голові ідею патріотичних прикрас, і от настав той момент для здійснення задуму. Серію жовто-блакитних аксесуарів назвала "Квітуча Україна" –  тому, поки що домінуючу тему займуть квіти. На аукціон віддала 3 види сережок, ще декілька в проекті.

Придбавши прикраси –  кожна власниця робить свій невід’ємний внесок на підтримку наших військових, а у вдячність отримує частинку тепла і квітучого настрою. Також в аукціоні буруть участь декоровані блокноти на українську тематику.
В проекті ще деякі аксесуари, але про це т рохи згодом. Будемо креативити і вдень, і вночі, 
– поділилися Таїса Дубенська.


– Я розумію, що українським військовим потрібна допомога. Але я ніде не працююю і допомогти матеріально можливості немає. Тому, коли з’явилася інформація про те, що можна віддавати свій хенд-мейд, як лот, я одразу долучилася до акції. На аукціон я робила блакитно-жовті браслети із стрічок. Я наплела більше 160 браслетів, точну кількість не знаю. Хоча, хенд-мейдом у буденному житті не займаюсь, – розповідає Вероніка Сабо.


Долучитися до аукціону, придбати або запропонувати власні лоти, можна через сторінку у Facebook.

Varosh

0 #